Ferićeva Hrvatska Lutrija ostvarila rekordan poslovni rezultat

0
Danijel Ferić
Danijel Ferić

Za prvo tromjesečje 2016. Hrvatska Lutrija je ostvarila bruto dobit u iznosu od 15,9 milijuna kuna, što predstavlja rast od 81 posto u odnosu na isto razdoblje 2015. godine, kada je dobit iznosila 8,8 milijuna kuna. Doprinos povećanju rezultata može se pripisati najvećim dijelom povećanju prihoda od igara na sreću za 11 posto. Operativna dobit (EBITDA) iznosila je 20,6 milijuna kuna, navodi se u priopćenju Hrvatske Lutrije.

Ukupni prihodi Hrvatske Lutrije za prva tri mjeseca 2016. godine iznose 122,1 milijun kuna, odnosno za 11,5 milijuna kuna ili 10,4 posto više nego 2015. Na rast prihoda utjecali su novi prihodi od iCasina u iznosu od 10,4 milijuna kuna te prihodi klađenja s porastom od 1,1 milijun kuna ili 5,8 posto u odnosu na prvo tromjesečje 2015. godine.

Prihodi klađenja iznose 19,8 milijuna kuna, a pozitivni trendovi klađenja posljedica su strateškog projekta klađenja uživo (live betting). U segmentu djelatnosti priređivanja lutrijskih igara na sreću ostvareni su prihodi u iznosu od 81,7 milijuna kuna što predstavlja rast od pola posto.

Na razinu prihoda utjecao je značajan rast prihoda igre Eurojackpot kao i igre Loto 7/39 nakon redizajna igre u rujnu 2015. godine, u kojem se izvlačenjem „zlatne kuglice“ udvostručuju dobici.

Uvođenje internet casina, prvog legalnog internet casina u Hrvatskoj omogućilo je u promatranom razdoblju rast segmenta igara u casinima i automat klubovima za 122,2 posto te prihodi iznose 19 milijuna kuna.

Rashodi Hrvatske Lutrije za razdoblje siječanj - ožujak 2016. godine bilježe sporiji rast od prihoda i iznose 106,2 milijuna kuna te su veći za 4,4 milijuna kuna ili 4,3 posto nego u 2015. godini. Povećanje se najvećim djelom odnosi na povećanje naknada za priređivanje igara na sreću koji su prihod Državnog proračuna.

Doprinos Državnom proračunu za prva tri mjeseca iznosi 66,3 milijuna kuna što je za 22,4 posto više nego u istom razdoblju 2015. godine.

„Nakon uspješne protekle godine i odličnih rezultata u prvom tromjesečju, čekaju nas novi izazovi kako bi na izuzetno kompetitivnom tržištu igara na sreću u RH i dalje rasli i povećali vlastiti udio na tržištu igara na sreću.

Za igrače pripremamo još funkcionalnije mobilne aplikacije Score Alarm i HL mobile, uvodimo klađenje uživo na prodajnim mjestima kao i samostojeće aparate za igre na sreću, a u suradnji s brojnim poslovnim partnerima kontinuirano širimo prodajnu mrežu te smo prisutni na više od 2.500 prodajnih mjesta u RH,“ istaknuo je Puljanin Danijel Ferić, predsjednik Uprave Hrvatske Lutrije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa