Medulinski načelnik Buić primio članove Veslačkog kluba Medulin

0
Predsjednica kluba Alena Tatarević je načelniku Općine Medulin Goranu Buiću uručila simboličan poklon
Predsjednica kluba Alena Tatarević je načelniku Općine Medulin Goranu Buiću uručila simboličan poklon

Medulinski načelnik Goran Buić primio je 3. svibnja članove Veslačkog kluba Medulin, njihovu predsjednicu Alenu Tatarević, trenera kluba Mladena Pavelića te tajnika kluba Aleksandra Naumovića.

Veslački klub Medulin je u 2015. godini osvojio niz medalja i priznanja na takmičenjima u pojedinim kategorijama, a godinu su završili sa postignutim izvanrednim rezultatima.

Načelnik Buić je nakon zaželjene dobrodošlice članovima kluba te čestitki na postignutim rezultatima prepustio riječ predsjednici Veslačkog kluba Medulin Aleni Tatarević koja je i sama bila veslačica. Predsjednica kluba je predstavila prisutne članove, koji čine podmladak veslačkog kluba, te predstavljaju najzahtjevniju kategoriju u klubu, obzirom da je među mlađima prisutna velika konkurencija. Iskazala je veliko zadovoljstvo zbog postignutih rezulata veslača, čiji je uspjeh prepoznat od strane javnosti.

Kod mlađih kategorija veslača prisutna je velika konkurencija, obzirom na činjenicu da u jednoj kategoriji zna biti pedeset do čak sedamdeset veslača te je u takvoj konkurenciji potrebno uložiti puno volje za uspjehom i upornosti, izjavila je Tatarević. Neki od članova veslačkog kluba, koji su zbog daljnjeg obrazovanja te odlaska na fakultete napustili naše područje i otišli na studije, nastavili su sa veslanjem, stekli izvrsne vještine i zdrave navike jer veslački klub ima uz sportski i edukativni karakter, misleći prvenstveno na zdravlje i zdravstvenu ulogu fizičke i mentalne kondicje na čovjekov život.

Zahvaljujući zdravstvenoj ulozi, neki od članova koji su prije dolaska u klub imali problema sa pretilošću i sličnim, riješili su te probleme i sada žive zdravim životom, zaključila je Tatarević te je predstavila prošlogodišnje postignute rezultate veslača.

Trener kluba Mladen Pavelić osvrnuo se na nedavno postignute rezultate veslača u Portorožu na međunarodnoj regati, u kojem su osvojili 1. mjesto te dobili pehar za najbolji strani klub, dok su se među svim klubovima plasirali na 3. mjesto. Trener je naglasio da su iznimno ponosni te da su u svakoj utrci u kojoj su sudjelovali postigli izvrsne rezultate.

Što se tiče opreme, najveći financijski teret veslačkom klubu predstavlja nabava čamaca. Na načelnikovo pitanje o tome koji bi im čamac bio najpotrebniji, trener Pavelić je izjavio da bi im trebao jedan regatni skif za dečke te da se cijena jednog takvog čamca kreće od 50 do 55 tisuća kuna zajedno sa veslima. Rekao je da takav čamac može biti u upotrebi između 5 i 7 godina, a može se čak i do 10 godina koristiti. Na to je načelnik Buić odgovorio da će Općina Medulin pokušati uz neko sponzorstvo omogućiti nabavu skif čamca.

Na kraju prijema predsjednica kluba Alena Tatarević je načelniku Općine Medulin Goranu Buiću uručila simboličan poklon od strane Veslačkog kluba Medulin, kape i kalendar za 2016. godinu koji je dizajnirala njihova članica Marina Kaić. Načelnik Buić je pak svim članovima Veslačkog kluba Medulin uručio pakete s čokoladom, majicom i blokom.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa