Hasanbegović dao novac Rojcu i poručio: Pjevajte, ali nemojte o politici

0
Društveni centar Rojc u Puli
Društveni centar Rojc u Puli

Usprkos negativnom imidžu novog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, lista odobrenih i odbijenih programa za 2016. godinu u kategoriji inovativnih umjetničkih i kulturnih praksi pokazuje da su neki tradicionalni proračunski alternativci ipak dobili dio kolača.

Primjerice, Labin Art Expressu XXI ove je godine za redovni program KuC-a „Lamparna“ dodijeljeno 65 tisuća kuna, a nešto manje – 60 tisuća – dobio je i Savez udruga Rojca za program Dnevnog boravka Društvenog centra Rojc. Međutim, u kategoriji pojedinačnih projekata Rojcu je odbijeno financiranje festivala političkog filma i projekt otvoreni studio, ali im je odobreno 20 tisuća kuna za Festival samoorganiziranih zborova u Puli. Mogli bismo reći da im je Ministarstvo indirektno poručilo – pjevajte, ali nemojte o politici.

Udruzi Seasplash za 14. Seasplash festival dodijeljeno je 80 tisuća kuna, a za Seasplash Platformu 20 tisuća. Isto tako, za edukacijsku platformu Edusplash/VisuLab dodijeljeno im je 15 tisuća. Udruzi Metamedij iz Pule dodijeljeno je 30 tisuća za Festival Media Mediterranea.

Odbijeni su pak popularni pićanski Legendfest u organizaciji udruge Val kulture, zatim pulska Visualia, koja će ipak, po svemu sudeći biti realizirana, kao i program Land Art Park Učka u organizaciji Ateliera Hayat. Nije odobren ni program Društva Naša djeca iz Poreča pod nazivom stihovima slikamo razčličitost. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa