U petak Olimpijski festival dječjih vrtića u Vonjanu

0
Daniela Vitasović-Uršić, Klaudio Vitasović i Elvis Marić
Daniela Vitasović-Uršić, Klaudio Vitasović i Elvis Marić

Na konferenciji za medije Grada Vodnjana najavljen je program 15. Olimpijskog festivala dječjih vrtića koji će se održati u petak, 6. svibnja u Vodnjanu. Detalje oko organizacije i program manifestacije prezentirali su gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović, ravnateljica vodnjanskog Dječjeg vrtića „Petar Pan“ Daniela Vitasović-Uršić i predsjednik Sportske zajednice Grada Vodnjana Elvis Marić.

Gradonačelnik Vitasović izrazio je zadovoljstvo što se već 15. godinu održava Olimpijski festival dječjih vrtića u Vodnjanu te se posebno zahvalio Hrvatskom olimpijskom odboru na pruženoj potpori. „Vodnjan je ponosan domaćin Olimpijskog festivala dječjih vrtića i posebno me veseli da će se u petak na vodnjanskom igralištu okupiti 200-tinjak djece koja će se zabavljati, družiti i sudjelovati u sportskom programu“, kazao je Vitasović zahvalivši Dječjem vrtiću i Sportskoj zajednici Vodnjana na besprijekornoj organizaciji manifestacije. Djeci, roditeljima, odgojiteljicama, volonterima, gostujućim dječjim vrtićima i sucima zaželio je ugodan boravak u Vodnjanu.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Daniela Vitasović-Uršić je zahvalila Gradu Vodnjanu na pokroviteljstvu manifestacije te je predstavila program Festivala: “Olimpijski festival dječjih vrtića započinje 6. svibnja u 9 sati okupljanjem dječjih vrtića na nogometnom igralištu u Vodnjanu nakon čega kreće mimohod ekipa i ceremonija otvaranja, dok je početak natjecanja predviđen u 9,30. Svečana dodjela medalja i pehara predviđena je u 11,30 sati. Na Festivalu će u olimpijskim disciplinama sudjelovati 7 ekipa iz 6 vrtića i ukupno 212 djece iz Vodnjana, Peroja – Galižane, Štinjana, Fažane, Barbana i Marčane“, istaknula je ravnateljica Vitasović-Uršić.

Elvis Marić, predsjednik Sportske zajednice Grada Vodnjana naglasio je da je Sportska zajednica bila zadužena za pripremu sportskih rekvizita, koordinaciju sudaca i volontera te pripremu medalja, pehara i diploma koja će se podijeliti ekipama i djeci. Napomenuo je da svako dijete, osim medalje za sudjelovanje, dobiva diplomu, majicu i kapu koje osigurava Hrvatski olimpijski odbor. „Pripreme za Festival započele su u veljači i zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u organizaciji 15. Olimpijskog festivala dječjih vrtića u Vodnjanu“, zaključio je Marić.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa