Valamar najpoželjniji istarski poslodavac

0
Istraživanje je proveo portal Moj posao (foto: Ilustracija)
Istraživanje je proveo portal Moj posao (foto: Ilustracija)

Tko su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj i koji su razlozi njihove atraktivnosti otkriva dvanaesto po redu istraživanje o poslodavcima prvog izbora koje provodi MojPosao. U istraživanju je sudjelovalo više od 15 tisuća ispitanika. Prema mišljenju većine ispitanika, najpoželjniji poslodavac u 2016. godini je tvrtka DM-drogerie markt s visokih 12,48% bodova. Na drugom je mjestu Lidl Hrvatska s 4,23%, a na trećem Mueller Trgovina s 2,35% bodova, piše portal Moj posao.

Po prvi put među dvadeset najatraktivnijih poslodavaca našle se tvrtka Rimac Automobili (na devetom mjestu). Tvrtke koje su osvojile prva dva mjesta jednako su poželjne i muškarcima i ženama: DM-drogerie markt i Lidl Hrvatska, dok se za muškarce na trećem mjestu nalazi INA, a žene su odabrale tvrtku Mueller. I zaposleni i nezaposleni najradije bi radili za DM, Lidl Hrvatska i Mueller, dok ispitanici koji se školuju na drugom mjestu poželjnosti navode tvrtku Google Hrvatska, a na trećem Microsoft Hrvatska.

Za ispitanike iz Zagreba i okolice u deset najpoželjnijih poslodavaca ušao je i Zagrebački holding, dok su ispitanici iz Dalmacije na listu deset najpoželjnijih uvrstili Konzum i Ericsson Nikola Tesla. Stanovnici Istre i Kvarnera među deset najpoželjnijih poslodavaca navode i tvrtke Valamar hoteli i ljetovališta te Jadran Galenski Laboratorij.

S obzirom na radni status, nezaposleni ispitanici preferiraju tvrtke u hrvatskom privatnom vlasništvu (20%), dok bi zaposleni radije odabrali privatnu tvrtku u stranom vlasništvu (39%). Ispitanici koji se trenutno školuju kao svog idealnog poslodavca vide tvrtku u državnom vlasništvu (19%). Trenutno kod svog poslodavca prvog izbora radi 19% ispitanika.

S druge strane, čak 90% ispitanika razmišlja o promjeni poslodavca; 60% ih tu pomisao ima često na pameti, a 30% ispitanika ponekad razmišlja o promjeni svog poslodavca. Svega 17% ispitanika koji su izjavili da rade kod svog poslodavca prvog izbora često razmišlja o promjeni poslodavca, dok ih čak 42% uopće ne razmišlja o promjeni. Za razliku od njih 54% ispitanika koji ne rade kod svog poslodavca prvog izbora često razmišlja o promjeni poslodavca, piše portal Moj posao.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa