Koalicija IDS-HSU-HNS uvjerljivo pobijedila na mjesnim izborima u Labinu

0
Pobjednička koalicija IDS-HSU-HNS
Pobjednička koalicija IDS-HSU-HNS

Koalicija IDS-HSU-HNS uvjerljivi je pobjednik izbora za Vijeća mjesnih odbora Grada Labina, održanih 22. svibnja. IDS i njegovi partneri pobijedili su u svim mjesnim odborima osim u Rapcu, gdje je najviše glasova osvojila nezavisna lista Miljenka Miškulina. Pobjedu donekle umanjuje vrlo slab odaziv na izbore, od svega 8,33 posto, ali ako uzmemo u obzir da se predizborna anketiranja vrše na kudikamo manjem uzorku, onda je ova pobjeda za IDS dobar vjetar u leđa uoči idućih lokalnih izbora, koji će se održati u svibnju iduće godine.

Dakle, od ukupno 10.604 birača u Gradu Labinu na izbore ih se odazvalo 883 (8,33%). Koalicija IDS-HSU-HNS je sveukupno dobila 65,31 posto glasova i ukupno 31 mandat u svih sedam vijeća mjesnih odbora, SDP je osvojio 18,21 posto (5 mandata), a HDZ 5,34 posto i niti jedan mandat.

I prije nego li su počeli izbori, koalicija IDS-HSU-HNS je osvojila 100 posto glasova u mjesnim odborima Labin Gornji (nositelj Valter Glavičić) i Ripenda (nositeljica Helena Derosi), jer su tamo jedini kandidirali liste.

U MO Labin Donji lista IDS-HSU-HNS (nositelj Darijan Čekada) je osvojila 49,75 posto glasova (4 mandata); lista SDP-a (nositelj Ifet Bešić) 42,86 posto (3 mandata), a HDZ (nositelj Zvonko Jajčević) 7,39 posto i niti jedan mandat u Vijeću mjesnog odbora.

U MO Kature lista IDS-HSU-HNS (nositeljica Irene Smoković) je osvojila 64,71 posto (5 mandata), a SDP (nositeljica Gracijela Milevoj) 35,29 posto (2 mandata).

U MO Kapelica lista IDS-HSU-HNS (nositelj Elvis Diminić) je osvojila 88,71 posto (svih 5 mandata), a lista HDZ-a (nositelj Serđo Kokot) 11,29 posto glasova.

U MO Vinež je lista IDS-HSU-HNS (nositelj Bojan Batelić) osvojila 85,09 posto i svih 5 mandata, a lista HDZ-a (nositelj Klaudio Dragovina) 14,91 posto glasova. 

U MO Rabac je Kandidacijska lista grupe birača (nositelj Miljenko Miškulin) osvojila 45,50 posto glasova (3 mandata), lista IDS-HSU-HNS (nositeljica Helena Hrvatin) 41,23 posto (2 mandata), a lista SDP-a (nositeljica Elvira Munjas) 13, 27 posto i ostala bez mandata u Vijeću mjesnog odbora Rabac. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa