Austrijanci Pliem i Kollmann pobjednici Valamar Terra Magice

0
Pravi je izazov bila nedjeljna etapa, pravi cross-country maraton od skoro 70 kilometara i nešto manje od 2000 metara visinske razlike
Pravi je izazov bila nedjeljna etapa, pravi cross-country maraton od skoro 70 kilometara i nešto manje od 2000 metara visinske razlike

Pod sloganom „Where the hills meet the sea“, 21. i 22. svibnja Rabac je već treću godinu za redom ugostio atraktivnu međunarodnu mountain bike utrku Valamar Terra Magica. Tijekom dva dana utrke sudionici su odvozili gotovo 90 kilometara, većinom zahtjevnog terena, i to u odličnoj atmosferi uz glasno bodrenje publike i navijača, te vrijeme koje je bilo za poželjeti.

Subotnja etapa, Valamar Terra Magica Intro Stage, startala je u 14.30 sati i okupila 57 natjecatelja koji su od Valamar Bellevue Hotela vozili do kampa Oliva na drugom kraju Rapca, odakle su se stazom  dugom 20-ak km odvozili na najvišu točku u Labinu.

Pravi je izazov bila nedjeljna etapa, pravi cross-country maraton od skoro 70 kilometara i nešto manje od 2000 metara visinske razlike, a u kojoj je sudjelovalo 169 natjecatelja. Nekoliko minuta poslije 10 sati svi su natjecatelji startali zajedno i zaputili se na stazu koja je vodila okolicom Rapca i Labina, na kojoj su se izmjenjivali usponi i spustovi, zemljani i kameni puteljci, spore i brze dionice. Najduža dionica iznosila je 70 km i završilo ju je  36 najbolje pripremljenih natjecatelja, dok su se ostali odlučili za kraću varijantu od 50 ili 30 km.

Inače, natjecatelji su bili podijeljeni u kategorije prema starosnim skupinama: 1. kategorija: rođeni između 1996. i 2000. god; 2. kategorija: rođeni između 1995. i 1971. god; 3. kategorija: rođeni prije 1970. Pobjednike po kategorijama možete pronaći OVDJE

U nedjelju nakon 15 sati proglašeni su pobjednici u svim kategorijama i dodijeljene nagrade. Ukupni pobjednici ovogodišnje Valamar Terra Magice su Manuel Pliem iz tima KTM-RAD.SPORT.SZENE i Christina Kollmann iz tima Trek Selle San Marco, oboje iz Austrije i oboje u kategoriji rođenih između 1971. i 1995. god. Pliem i Kollman se  već godinama ozbiljno natječu, putuju po utrkama širom Europe, ali i pobjeđuju na mnogima. Uostalom, Manuel Pliem pobjednik je ove utrke već treću godinu za redom.

Organizaciju Valamar Terra Magica utrke potpisuje Sport Box, a glavni sponzori su Turistička zajednica Labin-Rabac i Valamar Riviera koja je osigurala smještaj sudionika u objektima Valamar Hotels & Resorts u Rapcu. Organizator i sponzori utrke pripremili su bogate nagrade najboljima u svojim kategorijama. Glavna nagrada je vikend boravak u jednom Valamarovom hotelu u Rapcu, dok ostale nagrade uključuju biciklističku opremu i rekvizite.

Utrka labinskom starogradskom jezgrom
Utrka labinskom starogradskom jezgrom

U blizini Valamar Bellevue Hotela bila je postavljena i „Bike Expo“ zona u kojoj se moglo pogledati razne modela Cube i Mondraker bicikala, te kupiti raznu biciklističku opremu i dijelove. 

„U ime organizatora, ali i svih sudionika, zahvaljujem svim našim sponzorima koju su u samom početku ovu utrku prepoznali kao jedan od ključnih događaja u ovom propulzivnom i iznimno atraktivnom sportu te nas uistinu kraljevski ugostili.  Ova utrka je ne samo odličan promotor ovog tipa turizma, već i istinski ambasador ljepota ovog dijela Hrvatske.  Natjecateljima zahvaljujem što su se odazvali u ovolikom broju i koliko čujem, mnoge ćemo od njih na istom mjestu sresti i sljedeće godine. Naravno, posebno priznanje i iskrena zahvala ide i našim volonterima jer bez njih ova utrka gotovo da ne bi bila i moguća“, izjavio je ovom prigodom Davor Roce, direktor utrke iz Sportboxa.

„Iskrene čestitke pobjednicima, ali i svim sudionicima te organizatorima Valamar Terra Magice.  Nama je u Valamaru pravo zadovoljstvo biti dijelom ovog fantastičnog sportskog događaja, posebice o ovako dobroj atmosferi kakva je vladala protekla dva dana. Navijanje, zabava i pravi sportski duh obilježili su ovaj sunčani vikend te se već sada veselimo novom izdanju. Valamar će i dalje podupirati biciklizam kao odličan primjer aktivnog odmora, kao u pred, tako i u post sezoni pa tako koristim i priliku da vas sve pozovem na sljedeće izdanje Valamar Terra Magice“, zaključuje Vlatka Ilečić Arklinić, voditeljica razvoja destinacijskih proizvoda u Valamar Rivijeri.

Start utrke u Rapcu
Start utrke u Rapcu

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa