Odvjetnik Dario Čehić iz Poreča ulazi u Nadzorni odbor Ine

0
Dario Čehić
Dario Čehić

Dario Čehić, odvjetnik iz Poreča i član Nacionalnog vijeća Mosta, bit će jedan od tri nova hrvatska člana Nadzornog odbora Ine. Predsjednik će biti Damir Vanđelić, investicijski direktor u Adrisu, koji se nakon izbora spominjao i kao mogući premijer, a treći član bit će predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Novi članovi Nadzornog odbora trebali bi biti izabrani na Skupštini Ine, sazvanoj za 9. lipnja. Na njoj će najprije se predložiti opoziv sadašnja tri člana Nadzornog odbora Siniše Petrovića, Željka Perića i Mladena Proštenika, koje je postavila prošla vlada 2012. godine.

Ministarstvo gospodarstva dalo je prijedlog za nova tri člana. Inače, Nadzorni odbor Ine ima devet članova, od čega Vladi pripadaju tri mjesta i koja predlaže predsjednika, pet članova bira MOL, a jedno mjesto namijenjeno je predstavniku radnika, koje trenutačno pripada Jasni Pipunić.

Dario Čehić je uz Ladislava Turčinovića iz Sv. Petra u Šumi među najutjecajnijim  Istranima u Mostu, jedan je od 16 članova Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta, te član Nacionalnog vijeća Mosta.

Čehić je široj hrvatskoj javnosti postao poznat kada je na sudu srušio kurikulum zdravstvenog odgoja tadašnjeg ministra Željka Jovanovića, a podnio je i prijedlog za ocjenu ustavnosti odredbi Linićeva Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa