Rovinjska Maistra preuzima hotel na splitskoj Zapadnoj obali

0
Foto: Poslovni.hr
Foto: Poslovni.hr

Hotel "Marjan", nekadašnji zaštitni znak turističke panorame grada, uskoro bi mogao ipak dobiti novog vlasnika i to jednu od najuspješnijih domaćih hotelskih tvrtki - rovinjsku "Maistru", piše poslovni.hr.

Kao što je Slobodna Dalmacija pisala prije mjesec dana, u tijeku su pregovori o vlasničkom preuzimanju nedovršenog visokokategornika na Zapadnoj obali od strane "Adris Grupe" u čijem sastavu djeluje i turistička tvrtka "Maistra", ali službenih informacija zasad nema. Hotel koji je prije 13 godina kupio poduezetnik i bivsi gradonačelnik Željko Kerum tako bi nakon gotovo pet godina tijekom kojih je stala svaka građevinska aktivnost na objektu, mogao "oživjeti".

Svi koji sudjeluju u razgovorima i pregovorima oko hotela, kao da su u zavjetu šutnje pa o tome ne žele ili ne smiju govoriti. Ipak, iz "Maistre" su na upit dobili neizravnu potvrdu njihova interesa za hotel na splitskoj Zapadnoj obali.

- "Adris" će do 2018. godine u turistički dio svoga poslovanja uložiti dodatnih 1,6 milijardi kuna. Uz dovrsetak hotela "Amarin" i gradnju novog hotela "Park" u Rovinju, cilj nam je sve naše smještajne kapacitete podignuti na razinu četiri i pet zvjezdica. Ne isključujemo ni širenje na druge prestižne destinacije poput Zagreba i Splita. U tom smislu poduzimamo i konkretne radnje u vezi s hotelom "Marjan". U skladu s našom korporativnom kulturom i socijalnim standardima, spremni smo preuzeti i potraživanja zaposlenika splitskog hotela koja su, kako je javnosti poznato, dosad bila zanemarivana - poručuju iz "Adris Grupe".

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa