Prosvjed na Galebovim stijenama: Ne želimo dodatne sadržaje, nego mir i prirodu

0
Na mjestu okupljanja bila je i policija
Na mjestu okupljanja bila je i policija

Grupa od trideset građana Pule oko 17 sati 13. lipnja okupila se na Galebovim stijenama - Valovinama u Puli te uvidjela da se, kako kažu, uklanja borova šumica na način da se probija put i uređuje parking do same obale mora. U e-mailu koji su poslali našoj redakciji ističu da se radi se o zadnjem idiličnom i netaknutom dijelu obale u okolici Pule te aktivnom staništu sredozemne medvjedice uvrštenom u strogo zaštićena područja Natura 2000.

Mole što hitniju intervenciju „radi obustavljanja daljnje devastacije te pokretanja sanacije“. Napominju da se radi o „devastiranom terenu na desnom dijelu obale Uvale Muzilj, na k.č. 5326/1“, kao i da im je poznato da je „u Uvali Valovine (uvali do) već izdana koncesija radi gradnje“.

„Raskrčen je široki put od bungalova, kroz šikaru, do iznad stijena. To nas je jako iznenadilo jer su Galebove stijene savršene upravo kakve jesu – bez uređivanja, bez kafića, bez dodatnih sadržaja. Priroda je naš pravi dom i ovo je mjesto utočište nas koji volimo da nam duša osjeti divljinu i mir, kojima su potrebna mjesta odakle se vide zvijezde daleko više od coca-cole i WC-a“, kaže jedna od okupljenih građanki Jelena Cvek Terlević i dodaje da podatke o eventualnoj koncesiji nisu uspjeli naći.

Galebove stijene stanište su sredozemne medvjedice, ističu okupljeni
Galebove stijene stanište su sredozemne medvjedice, ističu okupljeni

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa