Prijavljeni zbog vrijeđanja policajaca na internetu

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Radi vrijeđanja i omalovažavanja policajaca te pozivanja na mržnju prema njima, pulska je policija prijavila tri osobe. Utvrđeno je da je 26-godišnjak 25. ožujka, na svom profilu na društvenoj mreži, objavio fotografiju prekršajnog naloga, koja je popraćena uvredljivim komentarima 26-godišnjaka i 23-godišnjaka te komentarom drugog 23-godišnjaka.

Potonji je napisanim izrazom prouzročio i stvorio neprijateljsko, ponižavajuće i uvredljivo okruženje te povrijedio dostojanstvo policajaca, a istovremeno pozivao na mržnju prema njima.

Do vrijeđanja i omalovažavanja putem društvene mreže došlo je i 1. travnja, kada je 26-godišnjak na svom profilu objavio fotografiju zapisnika o ispitivanju alkohola u organizmu, uz prateće uvredljive komentare.

Protiv 26-godišnjaka i jednog 23-godišnjaka podnosi se optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok se protiv drugog 23-godišnjaka podnosi optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa