Među identificiranim huliganima dva Istrana, Sponza traži stroge kazne

0
Foto: net.hr
Foto: net.hr

Tijekom subote provodila se intenzivna suradnja hrvatske i francuske policije oko identificiranja i lociranja osoba koja su prethodni dan pokušale bakljama prekinuti utakmicu između reprezentacija Hrvatske i Češke, piše Jutarnji list.

Premda su se na društvenim mrežama pojavljivali navodi da je nekoliko osoba uhićeno, prema informacijama koje smo dobili iz izvora bliskih istrazi to nije istina, odnosno barem se nije dogodilo do kasnih poslijepodnevnih sati. Dvojica hrvatskih huligana jesu bila privedena u Francuskoj u petak, ali to se dogodilo prije utakmice. No, premda policija još nije locirala huligane, neslužbeno doznajemo da ih je desetak identificirala. Prema policijskim evidencijama riječ je o pet osoba s područja Splita, pripadnicima navijačke skupine Torcida, o jednoj osobi s područja Slavonije, pripadniku osječke Kohorte, te po dvije osobe s područja Istre i Zagreba, piše Jutarnji list. Ministar Vlaho Orepić izjavio je 18. lipnja da je među problematičnim osobama u Francuskoj bilo i pet Istrana. Priopćenjem se oglasio IDS-ov zastupnik Giovanni Sponza.

"Huligani su sinoć u Francuskoj bacili odvratnu mrlju na fantastičan sportski događaj i osramotili sve građane Hrvatske. Već 26 godina naše Vlade samo gledaju zbivanja na stadionima i unatoč načelnoj želji, apsolutno ništa ne poduzimaju. Ignorantnost nadležnih tijela jednako je opasna kao i sam huliganizam! Došli smo do točke s koje nema povratka. IDS traži strože kazne za izgrednike te inzistira da se ti sporovi procesiraju po hitnom postupku," zapisao je Sponza.

"Vrijeme je da ljudi koji rade idiotske i opasne izgrede na stadionima zbog svoga ponašanja završe u zatvoru. Engleski huligani bili su strah i trepet britanskih ulica, a danas je britanska Premier liga obiteljska zabava na kojoj i najmlađi mirno uživaju. Trgnite se," zaključio je Sponza.

Giovanni Sponza
Giovanni Sponza

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa