Brisel: Tvrtke iz Buzeta, Labina i Baderne predstavile svoje delicije

0
Hrvatski proizvodi predstavljeni na manifestaciji "Na vašem tanjuru"
Hrvatski proizvodi predstavljeni na manifestaciji "Na vašem tanjuru"

Predstavništvo HGK u Briselu, zajedno s Općinom Ixelles organiziralo je predstavljanje hrvatskih gastronomskih proizvoda na događanju pod nazivom “Na Vašem tanjuru – On Your Plate” na kojem su zemlje članice EU predstavile neke od svojih tipičnih gastronomskih proizvoda. Ova gastro manifestacija održala se 22. lipnja ispred Europskog parlamenta, a HGK je na izložbenom prostoru predstavila prehrambene proizvode naše zemlje od kojih većina nosi oznake “Hrvatska kvaliteta” i “Izvorno hrvatsko”.

Što se tiče istarskih proizvoda, HGK Županijska komora Pula organizirala je predstavljanje proizvoda tvrtki Alden iz Baderne i tvrtke Arbacommerce iz Zadra koja pogon za preradu ribe ima u Labinu. Arbacommerce je obiteljska tvrtka osnovana 1994. godine, a trgovina ribom postaje elementom njezina poslovanja 1999. godine. Njihov suvremeni pogon za preradu ribe u Labinu u pogon je pušten 2007. godine. Arbacommerce ovdje godišnje preradi 4 tisuće tona sitne plave ribe, prvenstveno srdele i inćuna.

Tvrtka Alden pak, svoj je pogon za proizvodnju bakalara otvorila 1993. godine. Danas tvrtka proizvodi bakalar za sve vodeće trgovačke lance u Hrvatskoj te za brojne ugostiteljske objekte, a posluje po najvišim proizvodnim standardima. Napomenimo kako je jedan od partnera – organizatora ove manifestacije i Istarska županija koja je u Briselu organizirala predstavljanje AZRRI-jeve kobasice od boškarina, istarskih tartufa tvrtke Karlić tartufi – GIR i slastica tvrtke Delicia iz Buzeta.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa