U filmu o generalu Gotovini Istra će 'glumiti' Kolumbiju

0
Generali Mladen Markač i Ante Gotovina
Generali Mladen Markač i Ante Gotovina

Nakon što je Hrvatski audio vizualni centar Antunu Vrdoljaku dodijelio 4,2 milijuna kuna za snimanje filma „General“ o životu Ante Gotovine, pripreme za početak snimanja, koje kreće krajem godine, u punom su jeku.

Da podsjetimo, istodobno bi se snimali i film i serija od osam epizoda, scenarij je napisao sam Antun Vrdoljak prema knjizi Nenada Ivankovića “Ratnik, pustolov i general”, a ulogu Gotovine igrat će Goran Višnjić.

Producent “Generala” je tvrtka Kiklop film u vlasništvu Andrije Vrdoljaka, kojeg sam srela na koncertu njegove supruge Vanne u Labinu, u organizaciji tvrtke Rockwool.

„Jako cijenim vašeg tatu. Sigurna sam da će „General“ biti odličan film. Nadam se da je još uvijek u formi“, započela sam temu o ovom filmu s Andrijom Vrdoljakom, sinom uspješnog redatelja, koji je hrvatskom filmu i televiziji dao nenadmašna dijela poput „Prosjaka i sinova“, „Kiklopa“, „Duge mračne noći“, a njegovi filmovi s tematikom NOB-a „U gori raste zelen bor“ i „Kad čuješ zvona“, za mnoge su najbolji partizanski filmovi ikad snimljeni.

„Tata je u odličnoj formi“, nadovezao se producent filma Andrija Vrdoljak. Andrija vjeruje da će ovo biti najbolje ostvarenje njegovog oca. Doznajemo da većina uloga još nije podijeljena, a izvjesno da će prvu ženu Gotovine, Kolumbijku Ximenu Dalel, glumiti glumica španjolskog govornog područja.

„Nažalost, zbog ograničenog budžeta scene iz Kolumbije nećemo moći snimati na autentičnim lokacijama, pa naš scenograf ovih dana traži pogodne lokacije po Istri. Krajolik je sličan jer je Gotovina živio u predjelu Kolumbije bogatom vinogradima, jedino će problem biti kuće, koje tamo nisu kamene kao u Istri“, rekao mi je Andrija Vrdoljak.

No, zato će se neke scene sigurno snimati u francuskom Marseilleu, a traži se i lokacija u pustinji, za akcijsku scenu presretanja vojnog konvoja u Sahari, doznajem od Vrdoljaka. (Eleonora Vlačić)

Andrija Vrdoljak i Eleonora Vlačić
Andrija Vrdoljak i Eleonora Vlačić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa