Maslinovo ulje Sandija Chiavalona među 25 najboljih na svijetu

0
Sandi Chiavalon: Nagrada je rezultat rada, strasti i odricanja cijele obitelji
Sandi Chiavalon: Nagrada je rezultat rada, strasti i odricanja cijele obitelji

Istarsko ekstra djevičansko maslinovo ulje Chiavalon „Ex Albis“ okrunjeno je prošli tjedan titulom jednog od najboljih svjetskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja iz ekološkog uzgoja. Chiavalonov „Ex Albis“ blend pet različitih sorti maslina uvršteno je naime u TOP 25 maslinovih ulja svijeta iz ekološkog uzgoja od strane organizacije „World best olive oils“.

Ova organizacija već petu godinu zaredom sastavlja rang listu najboljih svjetskih proizvođača ekstra djevičanskog maslinovog ulja na bazi rezultata ostvarenih na četrnaest najvećih svjetskih natjecanja za maslinova ulja. Chiavalon je sa svojim ekstra djevičanskim „Ex Albis“ nastupio na samo četiri od ukupno četrnaest natjecanja koja se uzimaju u obzir prilikom definiranja rang liste najboljih, no rezultati s tih natjecanja su bili iznimni, te su mu omogućili da prikupi veliki broj bodova i  time bude uvršten u TOP 25 maslinovih ulja svijeta iz ekološkog uzgoja zauzevši 18. mjesto u tom poretku.

„Ovo nagrada je najveći uspjeh kojeg je naša obitelj ostvarila u dosadašnjem radu, to je rezultat rada, strasti i odricanja cijele obitelji tijekom posljednjih 19 godina kad sam još kao trinaestogodišnjak zasadio naših prvih 100 maslina. Danas obrađujemo 7.500 maslina, izvozimo trenutno u 12 država svijeta, a ovo priznanje nam donosi još veću, neprocjenjivu, vidljivost na svjetskom tržištu. Ova nagrada je ujedno i velika promocija Istre u svijetu. Nakon što je Istra ove godine proglašena najboljom svjetskom maslinarskom regijom od strane prestižnog vodiča Flos Olei, ovom nagradom smo i mi kao pojedinačni proizvođač doprinijeli promociji naše regije u svjetskim razmjerima", izjavio je Sandi Chiavalon.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa