Svjetska teniska legenda Andre Agassi kod gradonačelnika Umaga

0
Vili Bassabese i Andre Agassi
Vili Bassabese i Andre Agassi

Svjetska teniska legenda Andre Agassi na ovogodišnjem izdanju Konzuma Croatia Open priređuje fenomenalan teniski spektakl zajedno s hrvatskim tenisačem Goranom Ivaniševićem. Naime, u subotu 16. srpnja 2016. godine ova će dva planetarno popularna tenisača u 21:30 sati počastiti publiku egzibicijskim mečom čime se i službeno otvara umaški ATP 2016.

Prilikom svojeg posjeta Umagu, Andre Agassi je u 16. srpnja godine tijekom jutarnjih sati u Gradskoj upravi posjetio gradonačelnika Umaga Vilija Bassanesea te njegove suradnike. Sa slavnim tenisačem stigli su i Juan Carlos Ferrero, Goran Ivanišević, direktor turnira Lawrence Frankopan, direktor hotelske kompanije Istraturist Umag d.d. Roland Korotaj, glasnogovornik turnira Konzum Coratia Open Tomislav Poljak te direktorica Izvršnog odbora turnira Arlen Brozić.

Ovim je povodom teniska svjetska legenda Andre Agassi izrazio veliko zadovoljstvo što ove godine može biti dio umaške teniske bajke te što ima priliku pridonijeti promociji Grada Umaga i Hrvatske na svjetskom tržištu. U ležernoj i opuštenoj atmosferi, gradonačelnik je slavnom tenisaču predstavio Umag dotaknuvši se povijesti, kulture, gospodarstva te u konačnici sporta. Andre Agassi nije krio oduševljenje te je naglasio kako se u Umagu osjeća ugodno i kako će ljepota našega grada, izrazita toplina i otvorenost Umažana zasigurno ostati u njegovom dugom sjećanju. Nakon posjeta Gradskoj upravi, svi su se uputili na zajedničko fotografiranje na Trg slobode.

Andre Agassi u Gradskoj upravi Umaga
Andre Agassi u Gradskoj upravi Umaga

Andre Kirk Agassi  rođen je u Las Vegasu (Nevada) 29. travnja 1970. godine. Umirovljeni je američki tenisač iranskog podrijetla, koji je u karijeri bio i broj 1 na ATP ljestvici.

Agassi je u svojoj impresivnoj karijeri osvojio sve što se u tenisu može osvojiti. On je jedan od ukupno pet igrača u povijesti koji su tijekom karijere osvojili sva četiri Grand Slam turnira. Jedini je igrač u muškom tenisu koji je uz 4 najveća osvojio još i momčadski Masters Cup, momčadski Davis Cup te zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Osvojio je ukupno 17 turnira iz tzv. ATP Masters serije te ukupno 60 turnira u pojedinačnoj konkurenciji, uz jedan naslov u igri parova. Prvi put se u karijeri popeo na prvo mjesto ljestvice 1995. godine. Samo od nagrada u karijeri je osvojio više od 30.000.000,00 USD. Povukao se iz tenisa 3. rujna 2006. godine iz zdravstvenih razloga.

Andre Agassi je osnivač Dobrotvorne zaklade Agassi koja je prikupila više od 60 milijuna $ za ugroženu djecu u južnoj Nevadi. Od 2001. godine vjenčan je za popularnu tenisačicu Steffi Graff.

Po opisu BBC-a nakon umirovljenja kao „najvjerojatnije jedan od najvećih svjetskih zvijezdi svih vremena“,  Agassi je u svojim teniskim performansama zahvaljujući specifičnoj teniskoj odjeći te posebnim stavom na terenu, proglašen jednim od najkarizmatičnijih tenisača ikada.

Gradonačelnik Umaga tenisaču je prilikom posjete darovao umašku Monografiju te prigodne poklone koje će ga podsjećati na Umag, izrazivši veliku zahvalu što se odlučio na dolazak u naš grad, čime će uvelike pridonijeti promociji Umaga kao turističke i tenis destinacije.

Zajednička fotografija na trgu slobode
Zajednička fotografija na trgu slobode

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa