Volovi se uznemirili u kampu: Ozlijedili četiri osobe, udarali kućice, bježali policiji

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U autokampu na području Tara 18. srpnja oko 18,40 sati prilikom održavanja manifestacije 68-godišnjak je upravljao zaprežnim vozilom koje su vukla dva vola. Nakon što je 68-godišnjak zaustavio zaprežno vozilo, a 20-godišnja djelatnica pozvala goste kampa da se približe kako bi vidjeli volove, 56-godišnja Slovenka stala je između volova u namjeri fotografiranja.

U tom su se trenutku volovi uznemirili te nekontrolirano počeli vući zakočena zaprežna kola te su pritom kopitima ozlijedili Slovenku i 68-godišnjaka koji ih je pokušao smiriti i zaustaviti. U događaju je uslijed nekontroliranog kretanja zaprežnih kola ozlijeđena i 20-godišnja djelatnica i gost kampa 46-godišnji Austrijanac te je oštećeno nekoliko kamp kućica.

Policajci su ubrzo uspjeli zaustaviti vola koji se razvezao i ometao sigurno odvijanje prometa. O događaju je izvješteno nadležno državno odvjetništvo te veterinarska stanica radi poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti. 68-godišnjak i 56-godišnja Slovenka prevezeni su u OB Pula dok je 20-godišnjoj djelatnici i Austrijancu pružena pomoć na HMP Poreč. Policajci na mjestu događaja obavljaju očevid.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa