Ministar Kliman u Labinu svečano otvorio Hotel Peteani

0
Ratomir Ivičić, Valter Flego, Serđo Peteani i Tulio Demetlika
Ratomir Ivičić, Valter Flego, Serđo Peteani i Tulio Demetlika

Serđo Peteani i njegova obitelj otvorili su 22. srpnja Hotel Peteani, prvi labinski gradski hotel. Smješten je u bivšoj vili izgrađenoj početkom prošlog stoljeća, Labinjanima poznatijoj kao zgrada bivšeg katastra na usponu za Stari grad.

Otvaranje je naišlo na široko zanimanje, pa su se među sudionicima svečanosti nalazili ministar turizma Anton Kliman, istarski župan Valter Flego, gradonačelnik Tulio Demetlika, direktor Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić, direktor istarske turističke zajednice Denis Ivošević, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković i direktorica TZ Grada Labina Radmila Paliska Kos. Hotel je pušten u rad simboličnim razvezivanjem vrpce, što su zajednički izveli Serđov unuk Adrian Peteani i ministar Kliman.   

„Na ovaj sam se poduhvat odlučio zbog toga što je Labin kao grad imao sve, osim hotela. Drugi razlog je taj što tvrtka koju vodim može kreditno podnijeti ulaganje od 10 milijuna kuna, koliko smo ovdje uložili. Zato mislim da ja ovo pravi poslovni potez. Kao i ostali moji ugostiteljski objekti i ovaj će hotel raditi cijele godine, ljeti pojačano s turizmom“, rekao je Peteani na otvaranju.

„Dvadeset i pet godina nakon što je ova zgrada prešla u privatne ruke možemo reći da smo dočekali pravog investitora. Ovaj objekt u skladu je s našim strateškim opredjeljenjem oživljavanja i razvoja Staroga grada jer se nalazi na lokaciji koja je spoj starogradske jezgre i modernog dijela grada. Zasigurno će dati veliki razvoj turizmu i razvoju novog brenda grada i vjerujem da će biti još jedan razlog da posjetitelji dođu u Labin“, kazao je gradonačelnik Demetlika na otvaranju.„Ovdje se dogodilo ono što smo u Master planu turizma Istarske županije predvidjeli da će se dešavati uz pomoć javnog i privatnog sektora, a to su mali hoteli koji daju novu snagu, prvenstveno unutrašnjosti Istre, a u ovom slučaju starogradskoj jezgri.  Ono što me veseli su brojke koje iz godinu godine u potvrđuju da smo na pravom putu“, istaknuo je župan Flego.

„Došli smo ovamo da bismo poduprijeli jedan veliki pothvat jer želimo dati podršku svima koji žele ulagati u hrvatski turizam. Time se otvaraju novi kapaciteti, koji su nam nasušno potrebni i time jača naša konkurentnost na tržištu. Naš turistički proizvod stoji na dva stupa, jedan je privatna inicijativa koja gradi upravo ovakve objekte, a drugi je javni sektor kojega čini sustav turističkih zajednica i jedinice lokalne samouprave opredjeljene za turizam. Kada se stvori sinergija privatnog i javnog, onda dobijemo najbolji hrvatski proizvod, a to je turizam. Ovdje su i jedni i drugi razumijeli što treba napraviti, a na nama je sada da to brendiramo i predstavimo na tržištu“, kazao je ministar Kliman.

Hotel Peteani kategoriziran je s četiri zvjezdice, raspolaže sa četrnaest soba, restoranom otvorenog tipa, saunom i vinskim podrumom. (Tekst i foto: Robi Selan)

Adrian Peteani i Anton Kliman
Adrian Peteani i Anton Kliman

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa