Torbarina o istarskom pasošu: Ima kozu, a sve smišljaju jarci

0
Slika istarskog pasoša objavljena na Miletićevu facebook profilu
Slika istarskog pasoša objavljena na Miletićevu facebook profilu

„Interesantno je da u Istri stalno imaju neke svoje ideje. Šef županije Miletić na fejsbuku je pokazao pasoš Republike Istre. Zelene korice i nacrtana koza. Što guraju nevinu kozu u prvi plan kad sve smišljaju jarci“, piše Tanja Torbarina u kolumni u Jutarnjem listu.

„Onda je Miletić na tri dana nestao. Bojao se hapšenja, junak, što li? Onda je smislio da se pasošem pokazuje tolerancija Istre. Uvijek granice i poseban pasoš pokazuju želju za jedinstvom s Hrvatskom. Interesantno koliko ih to u Istri drži. U vrijeme rata drvili su o posebnoj regiji. Samo što nisu zazidali tunel Učku da niko ne bi došao iz Zagreba. I nešto gadno otkrio. Onda je radila strašna propaganda da se tamošnje stanovništvo izjašnjava kao Istrijani. Ako nisu Talijani. Da ne bi bili Hrvati“, piše Torbarina.

„Jakovčić je non-stop mljeo o regiji Istri koja će prije Hrvatske ući u Europu. Volio je popit pa se to pripisivalo maliganima. I kad je tamo ušla cijela Hrvatska, Istra se osjećala poraženom. Pa su na prošlim izborima smislili parolu: Što je naše, je naše – da se vidi kako su spremni poginuti u obrani od ogromnih trupa koje su iz Zagreba upravo krenule u okupaciju vinskih bačava. I evo sad – posebnog pasoša. Tom herojskom pokretu otpora u Istri nije lako. Stalno bi ratovali. Al uvijek su s bocama u ruci. Čemu ih napadat, kad ih sruši njihova Malvazija“, zaključuje kolumnistica Jutarnjeg lista.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa