Grad Labin donio Strategiju razvoja do 2020. godine

0
Helena Čermak
Helena Čermak

Gradski vijećnici su na posljednjoj sjednici Vijeća usvojili Strategiju razvoja Grada Labina od 2016. do 2020. koju je izradio Institut za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba. O strategiji je govorila predstavnica izrađivača Helena Čermak, naglasivši da su ciljevi i prioriteti jačanje konkurentnosti poduzetništva, dizanje kvalitete života građana, ali i turizma na 4 zvjezdice, kao i jačanje labinskog identiteta.

Tu su i smanjenje nezaposlenosti i iseljavanja mladih, poboljšanje ruralne infrastrukture i osiguravanje visokih ekoloških standarda. Navodi se i 12 stateških projekata teških 533 milijuna kuna, među kojima su odvodnja, poslovna zona Vinež, obnova prometnice kroz Gornji Rabac, rekonstrukcija zgrade kina, gradnja zgrade za društveno poduzetništvo, rješavanje parkiranja i prometa u Rapcu, modernizacija medicinskih uređaja, gradnja novog dječjeg vrtića u Vinežu, obnova starogradskog trga te rekonstrukcija šohta i tzv. kupatila.

Mladen Bastijanić (nezavisni) ustvrdio je da je izrađivač očito imao krive parametre kada je u segmentu ekologije govorio o sumporu kao nečem problematičnom vezano za rad elektrane. Klaudija Korvu (Ulika) zasmetalo je što među strateškim projektima nije naveden dom umirovljenika, dok je Željko Ernečić (SDP) ustvrdio da se radi o recikliranju starih projekata. Njegovu stranačku kolegicu Jasminu Gruičić zanimalo je koliko je koštala studija, na što je odmah dobila odgovor – 112 tisuća kuna s PDV-om.

Federika Mohorović (IDS) i William Negri (nezavisni) s druge strane, izrazili su zadovoljstvo studijom, pri čemu je potonji zaključio da je firma koja nema strategiju razvoja loša firma. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa