Sud ukinuo zabranu prodaje PPC-a Buzet

0
PPC-ov pogon u Labinu
PPC-ov pogon u Labinu

Visoki trgovački sud u Zagrebu ukinuo je odluku nižeg suda o privremenoj mjeri zabrane otuđenja i opterećenja poslovnih udjela društva PPC Buzet. Iz Sudskog je registra zabilježba brisana u srpnju, pa sada slovenski vlasnici, tvrtka Cimos odnosno slovenska Agencija za osiguranje potraživanja banaka imaju više prostora u pregovorima s potencijalnim novim vlasnikom cijele grupacije – talijanskim fondom Palladio Finanziaria. Konzorcij najvećih dioničara Cimosa prihvatio je obvezujuću ponudu talijanskog fonda, a Sporazum o prodaji dionica trebao bi biti potpisan do 9. rujna.

Podsjetimo, do privremene mjere došlo je nakon što je hrvatska Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka preuzela kreditna potraživanja Riječke banke nakon njenog odlaska u stečaj, a upravo se u toj banci Cimos devedesetih godina prošlog stoljeća zadužio. PPC inače ima dvije tvornice u Buzetu i Labinu te je jedan od većih poslodavaca na tom području.

U lipnju ove godine, odlukom slovenskog Cimosa izmijenjen je i temeljni dokument PPC-a, tj. Izjava o osnivanju. Izmijenjene su odredbe o temeljnom kapitalu, ulogu i poslovnom udjelu, pri čemu je temeljni kapital smanjen sa 184,8 milijuna kuna, na 56,1 milijun. Gerd Rosendahl, predsjednik Uprave Cimosa izjavio je slovenskim medijima da sudski postupci u Hrvatskoj neće utjecati na prodaju Cimosa. Slovenska Agencija za osiguranje potraživanja banaka zamijenila je prije nekoliko mjeseci glavnog pregovarača s Talijanima - Janneja Harjunpääja iz Finske Nijemcem Klausom Alfredom Schusterom. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa