Miletić osudio Milanovićeve izjave o Srbima i BiH

0
Predsjednik IDS-a kritizirao je posljednje izjave Zorana Milanovića
Predsjednik IDS-a kritizirao je posljednje izjave Zorana Milanovića

„Prije pet dana iz Barbana sam uputio apel svim političkim akterima u Hrvatskoj da ne sudjeluju u podgrijavanju netolerancije i šovinizma!  Međutim, u zanosu izborne kampanje mnogi su, čini se, spremni iskoračiti iz prostora prihvatljive razine komunikacije“, rekao je predsjednik IDS-a Boris Miletić očito aludirajući na izjave Zorana Milanovića na audio snimci s njegovog sastanka s braniteljima.  

„Agresivne poruke koje ruše ionako krhke temelje suživota različitih etničkih skupina u Hrvatskoj ne vode nikamo. One su opasne i ne nose nikom ništa dobro!“, kazao je Miletić i nastavio: 

Pozivam sve koji se upuštaju takav tip političkog spektakla da dva put razmisle o posljedicama svojih riječi. Je li zbog mjesec dana kampanje vrijedno produbljivati stare  razdore i stvarati nove? Cijena koju smo u povijesti plaćali zbog raspirivanja neprijateljstva na ovim prostorima bila je katastrofalna. Zato još jedanput upućujem apel našim političarima, ali i našim susjedima – nemojte to raditi!   

Ponovit ću, ponosni smo što u Istri takvog diskursa nema. Kod nas su mentalitet međusobnog poštovanja i suživota standardi koji se i NIKAD ne dovode u pitanje. Ponosni smo što smo drugačiji od drugih!“, zaključio je Miletić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa