IZBORI 2016

Koalicija IDS-PGS-RI dobila podršku Istarske stranke umirovljenika

0
Sporazum su potpisali predsjednici IDS-a i ISU-a Boris Miletić i Zdenko Pliško
Sporazum su potpisali predsjednici IDS-a i ISU-a Boris Miletić i Zdenko Pliško

Istarski demokratski sabor i Istarska stranka umirovljenika (ISU) potpisali su 31. kolovoza u Puli Sporazum o podršci i suradnji na predstojećim parlamentarnim izborima u rujnu 2016. Na potpisivanju Sporazuma, kojim ISU daje podršku koaliciji IDS-PGS-RI za izbore za Hrvatski sabor 2016. godine., sudjelovali su predsjednici IDS-a i ISU-a, Boris Miletić i Zdenko Pliško, potpredsjednik IDS-a Valter Flego, predsjednik Savjeta IDS-a Tulio Demetlika te predsjednica ISU Pula Zorka Lončar.

- Iznimno mi je drago što nastavljamo odličnu suradnju s istarskim umirovljenicima i što je koalicija IDS-PGS-RI danas dobila snažnu podršku ISU-a, kazao je predsjednik IDS-a Boris Miletić dodavši kako je i „u ovom kratkom mandatu u Saboru, koalicija IDS-PGS-RI opravdala povjerenje istarskih umirovljenika, a današnjim sporazumom IDS daje riječ svim našim umirovljenicima da ćemo nastaviti brinuti o njihovim potrebama i dodatno raditi na unaprjeđenju kvalitete njihovog života”.

- Ovaj Sporazum temelji se prije svega na programskoj osnovi, kazao je predsjednik IDS-a „jer je ISU prepoznao snagu našeg programa i važnost politike decentralizacije Hrvatske. Većim financijskim sredstvima, županija, gradovi i općine mogli bi učiniti još više na unaprjeđenju životnog standarda naših umirovljenika“.

Također, Miletić je podsjetio na dugogodišnju uspješnu suradnju ove dvije stranke u Istri, zajedničke akcije te konkretne rezultate kojima su unaprijedili život umirovljenika.

- Izdvojio bih programe poput „Pomoć u kući“, volontiranje putem Sindikata umirovljenika,  dnevni boravak za umirovljenike, županijski Savjet za umirovljenike, gerontološki centar u Puli te brojne čitaonice za umirovljenike diljem Istre u kojima naši umirovljenici rado provode vrijeme u druženju, kazao je Miletić.

Predsjednik Istarske stranke umirovljenika Zdenko Pliško naveo je brojne programe, inicijative i mjere za boljitak životnih standarda umirovljenika na području Istre, koja, kazao je,  znatno prednjači po pitanju brige o umirovljenicima. Posebno je istaknuo programe za palijativnu skrb, pomoć u kući i dnevne centre za umirovljenike. - Istra je najjača i najrazvijenija regija u Hrvatskoj, koja umirovljenicima nudi daleko bolje standarde nego bilo koja druga hrvatska regija i kontinuirano radi na unaprjeđivanju istih.  Nama je IDS garancija da će se tako i nastaviti!, zaključio je predsjednik Istarske stranke umirovljenika Zdenko Pliško.

Zorka Lončar 

Predsjednica gradske organizacije Istarske stranke umirovljenika Pula Zorka Lončar istaknula je kako ISU i IDS imaju slične programe i vizije o kvalitetnijem životu umirovljenika.

Na kraju, potpredsjednik IDS-a Valter Flego zahvalio se Istarskoj stranci umirovljenika na ovoj podršci kazavši:

- Povjerenje i partnerstvo ne stječe se jednokratno, već se gradi godinama, a ja sam sretan i ponosan što partnerstvo IDS-a i ISU-a iz godine u godinu sve više jača. Zajedništvo i povjerenje imamo i u Županijskoj skupštini, ISU nas je podržala i na posljednjim parlamentarnim izborima i istinski me veseli što svakodnevno radimo na vrlo konkretnim projektima kako bismo našim umirovljenicima u Istarskoj županiji uljepšali i olakšali umirovljeničke dane, kazao je Flego, zaključivši da „koalicija IDS-PGS-RI je jaka, Istra je jaka, a podrškom Istarske stranke umirovljenika lista broj 11 postaje još jača!“

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa