Boćaru Mateu Načinoviću nagrada Dražen Petrović

0
Mateo Načinović (foto: Festival)
Mateo Načinović (foto: Festival)

Mateo Načinović, boćar iz Čepića i član riječkog Vargona u subotu će primiti najveće priznanje koje jedan mladi sportaš u Hrvatskoj može dobiti. Riječ je o nagradi Dražen Petrović koja se dodjeljuje darovitim mladim sportašima i ekipama u muškoj i ženskoj konkurenciji za izvanredne sportske rezultate i sportski razvoj.

Mateo je nagradu dobio zajedno s svojim kolegom iz reprezentacije Ivanom Čorićem u kategoriji za najuspješniju štafetu ili posadu, a sve kao plod njihovih sjajnih nastupa u reprezentativnom dresu na Svjetskom prvenstvu u Maroku, te na turnirima širom Europe. Ovo je po prvi puta da jedna takva nagrada ide u ruke boćara.

Nagrada je ustanovljena odlukom Vijeća HOO-a 2006. godine, a prvi puta je dodijeljena godinu dana kasnije u povodu proslave osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora. Nagrada je pisana povelja sa stiliziranim likom Dražena Petrovića, novčani iznos i prikladni poklon. Odluku o izboru dobitnika nagrade donosi odbor kojeg čine predstavnici Vijeća HOO-a, Hrvatskog zbora sportskih novinara i Hrvatskog kluba olimpijaca.

O kakvoj se nagradi radi dovoljno govori podatak o dosadašnjim osvajačima ove prestižne nagrade među kojima su Sandra Perković, Ana Konjuh, Barbara Matić, Martina Zubčić, Borna Čorić, Ivan Horvat, Filip Hrgović, Valentina Gustin… Sve redom hrvatski vrhunski sportaši koji su nakon toga osvajali medalje na Svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama.

Nadamo se da će Mateo jednog dana dočekati da boćanje postane olimpijski sport, a do tada će se morati „zadovoljiti“ osvajanjem medalja na europskim i svjetskim smotrama, a upravo je jedna takva u Monacu na rasporedu u prosincu ove godine. (Robi Fonović)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa