Zoran Milanović prezire istarski pršut i maslinovo ulje

0
Zoran Milanović na sajmu pršuta u Tinjanu
Zoran Milanović na sajmu pršuta u Tinjanu

Kako političar koji smatra da su drniški pršut i dalmatinsko maslinovo ulje bolji od istarskih može očekivati da će pobijediti na parlamentarnim izborima? Pitanje je koliko šaljivo, toliko i ozbiljno jer ocrtava svojeglav karakter Zorana Milanovića, o čemu su se mediji raspisali kao o glavnom razlogu izbornog poraza Narodne koalicije.

Milanović je 2014. godine otvorio Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu i tom prilkom izjavio: "Kada sam kao dijete dolazio u Istru sedamdesetih godina već tada je postojao rivalitet između dalmatinskog i istarskog pršuta. Tada nisam ništa razumio, ali danas razumijem da i jedni i drugi napreduju. Moja obitelj u Dalmaciji oduvijek proizvodi pršute i u posljednjih je dvadeset godina po tom pitanju napredovala više nego u prethodnih 150 godina.“

Čini se da je to bio maksimum Milanovićeve diplomatičnosti pod pristikom trenutka. Što on doista misli o istarskom pršutu i maslinovom ulju otkrio je Ivan Jakovčić u intervjuu u Glasu Istre. Jakovčić se prisjetio svog prvog susreta s Milanovićem za vrijeme Motovunskog filmskog festivala 2007. godine.

„Bili smo u društvu Rajka Grlića i stranačkih suradnika te sam bio domaćin prave istarske večere s odličnim pršutom, maslinovim uljem, paštom i tartufima. Za sve je Zoran govorio kako je sve to prosječno, a svakako da su drniški pršut i dalmatinsko maslinovo ulje daleko bolji proizvodi. Rajko Grlić i ja smo se u par navrata u nevjerici pogledali i kasnije zaključili kako neće biti lako s njim“, kaže Jakovčić i dodaje da je u kasnijim susretima s njim doživio puno detalja koji su mu bili krajnje bizarni. (Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa