Povjerenstvo za sukob interesa neće pokretati postupak protiv Demarina

0
Paolo Demarin (foto: Glas Istre)
Paolo Demarin (foto: Glas Istre)

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa neće pokretati postupak protiv bivšeg SDP-ovog zamjenika načelnika Ližnjana Paola Demarina, odlučeno je na sjednici tog tijela 22. rujna jer, kako se navodi, iz podataka i dokumentacije prikupljene povodom neanonimne prijave ne proizlazi da je došlo do moguće povrede Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Naime, u prijavi podnositelja, čiji identitet Povjerenstvo nije objavilo zbog zakonom zajamčene anonimnosti, navodi se da je Demarin prisustvovao sastanku predstavnika istarskih općina i gradova s Agencijom za poljoprivredno zemljište na kojem se raspravljalo o poteškoćama s raspolaganjem poljoprivrednim zemljištem. Dužnosnik je, navodi Povjerenstvo, prethodno zatražio mišljenje Povjerenstva bi li kao nositelj obiteljskog gospodarstva koji namjerava dati zahtjev za zakupom državnog zemljšta za podizanje dugogodišnjih nasada maslina, u tom slučaju bio u sukobu interesa.

Povjerenstvo je uputilo Demarina da može dati takvu incijativu prema općini, no mora se izuzeti iz radnji koje bi kao predstavnik Općine Ližnjan morao obavljati prema Zakonu o poljoprivrednom zemljištu. Međutim, Povjerenstvo pojašnjava da se te radnje odnose na konkretan postupak dodjele zemljišta, a ne na sastanak općenite naravi, zbog čega se protiv Demarina neće pokretati postupak. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa