Poziv na sudjelovanje na Danu filantropije

0
Program počinje ujutro, na Narodnom trgu kod Gradske tržnice
Program počinje ujutro, na Narodnom trgu kod Gradske tržnice

Ove godine, po prvi put, obilježit će se Tjedan filantropije u Hrvatskoj. U devet gradova (Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu, Puli te Karlovcu, Gospiću, Umagu i Poreču), od 24. rujna do 1. listopada organizirat će se brojna događanja sa ciljem da se podigne svijest građana o ovoj temi, da ih se potakne na promišljanje o filantropiji, ali i na filantropsko djelovanje u njihovim zajednicama.

Dani filantropije započeli su 24. rujna 2016. u Karlovcu, a nastavili dva dana kasnije u Gospiću i Karlovcu.

30.09.2016. u gradskoj Vijećnici u Rijeci će u organizaciji udruge SMART u 11:00 biti održan okrugli stol: „Zaklade lokalnih zajednica – Održivi model potpore razvoju filnatropije i civilnoga društva“, a u 12:00 počinje prezentacija natječaja za Građanske inicijative.

Dan filantropije u Puli, kao i obilježavanje međunarodnog dana filantropije održat će se 1. listopada 2016. godine. Program počinje ujutro, na Narodnom trgu kod Gradske tržnice u 9:00, gdje će se za sve prolaznike održati javna akcija sa jasnom porukom „Izađi iz labirinta samoljublja, budi dio dana filantropije“ u suradnji sa umjetnicama Barbarom Galant i Natašom Martinčić – Marijanom.

Nadalje program se nastavlja  Konferencijom „Filantropija – oslonac održivih zajednica“ u 12:00 te Svečanim obilježavanjem 10 godina rada Zaklade i otvaranjem velike izložbe o filantropiji pod nazivom #filantropija…? u 19:00, u Muzejsko galerijskom prostoru Sveta srca.

Dani filantropije koji su se uklopili u Tjedan filantropije dio su projekta „Filantropija – oslonac održivih zajednica“ financiranog od strane EU i sufinanciranog od strane Ureda za udruge Vlade RH iz programa IPA 2012 Poticanje inovativnih oblika filantropije u lokalni zajednicama za potporu održivosti organizacija civilnoga društva.

Opći cilj projekta je poticanje inovativnih oblika filantropije kako bi se doprinijelo održivosti organizacija civilnog društva i individualne odnosno korporativne filantropije. Naglasak projekta bit će na jačanju partnerstva između raznih institucija, kao i na jačanju civilnog sektora s ciljem razvoja lokalne zajednice. 

Partneri na projektu su udruga SMART, Grad Umag, CGI Poreč, Otvoreno učilište Buje, Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa