U Rijeci održan 6. kongres studenata i mladih profesionalaca

0
U muzeju starih računala i informatičke tehnologije
U muzeju starih računala i informatičke tehnologije

Na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci je od 23. do 25. Rujna održan šesti IEEE CroSYP (Croatian Students and Young Professional) kongres studenata i mladih profesionalaca. Kongresom je proslavljena deseta godišnjica postojanja riječkog studentskog ogranka.

IEEE je svjetska organizacija koja objedinjuje inženjere različitih usmjerenja te se zalaže za razvoj tehnologija za dobrobit čovječanstva. U studentskim ograncima diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj sekciji, studenti aktivno sudjeluju u organizaciji različitih događanja te na taj način prikupljaju značajna stručna i životna iskustva.

Na kongresu su prisustvovali studenti iz hrvatskih sekcija (Zagreba, Osijeka i Rijeke) te dva studenta iz slovenskog studentskog ogranka u Ljubljani. Dolazak stranih studenata je novitet na ovoj vrsti kongresa te se nadamo da će se u budućnosti nastaviti razvijati u vidu međunarodne suradnje.  

Ovakav tip okupljanja studenata omogućava međusobnu razmjenu ideja i iskustava članova studentskih ogranaka. Program kongresa započeo je u petak kada su dočekani svi sudionici. U subotu su predstavljeni projekti i rad pojedinih studentskih ogranaka. U nastavku programa predstavljena su natjecanja koja se provode već dugi niz godina. To su IEEEmadC, natjecanje u izradi mobilnih aplikacija, i IEEEXtream, natjecanje u programiranju koje ove godine slavi 10 godina postojanja. Nakon pauze za ručak uslijedila su dva stručna predavanja.

Prvo predavanje održao je Guruprasad Madhale Jadav koji je predstavio svoj rad na području asistivne tehnologije, dok su na drugom predavanju svoj rad predstavili članovi udruge Idea4. Posljednji dan kongresa sudionici su posjetili jedinstveni hrvatski muzej starih računala i informatičke tehnologije, Peek & Poke, koji je u subotu 24.09. proslavio svoj 9. rođendan.

Kongres je sponzorirala tvrtka IN2 d.o.o. iz Zagreba, dok su od velikog značaja pridonijele donacije  tvrtki Alarm Automatika d.o.o., 5E d.o.o., WORK-ING d.o.o., UTE d.o.o., HEP Proizvodnja d.o.o., Elcon Geraetebau d.o.o., Navis Consult d.o.o., Tema d.o.o., Mep d.o.o., Valamar d.d., Istarska pivovara d.o.o.,  Autotrolej d.o.o., Milman d.o.o., Tia partner d.o.o. , pekara Arena d.o.o., Kuća vina Ivan Katunar, Vinarija Frajona te Studentski zbor Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Sudionici ispred Tehničkog fakulteta Sveučilista u Rijeci

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa