Grad Pula uveo prijavu poreza na potrošnju elektronskim putem

0
Pulska gradska palača
Pulska gradska palača

Grad Pula je, s ciljem jednostavnijeg i bržeg dostavljanja obrasca PP-MI-PO, od 1. listopada svim poreznim obveznicima omogućio dostavljanje, odnosno prijavu Mjesečnog izvješća o obračunu i uplati poreza na potrošnju elektronskim putem. Dostava Izvješća, i to već za rujan 2016. godine, vršit će se putem ovog linka pod nazivom Mjesečna prijava poreza na potrošnju koji se nalazi na početnoj stranici www.pula.hr, u sekciji Izdvojeno.

Elektronička dostava moći će se vršiti isključivo putem FINA certifikata (kartice) koji sadrži OIB, a na temelju kojeg se prepoznaje obveznik poreza na potrošnju ili njegov opunomoćenik iz evidencije obveznika Grada Pule. Novi način dostave poreznim obveznicima i njihovim ovlaštenim knjigovodstvenim servisima putem navedene aplikacije omogućit će pregled svih evidentiranih mjesečnih prijava (zaduženja) poreza na potrošnju. Upravni odjel za financije i opću upravu, odnosno Odsjek za proračun i gospodarstvo Grada Pule moli sve porezne obveznike i njihove ovlaštene knjigovodstvene servise da svoja mjesečna izvješća, počevši od onog za rujan, počnu dostavljati putem navedene aplikacije.

Također, važno je napomenuti da će se porez na potrošnju i dalje moći dostavljati u papirnatom obliku, osobno ili putem pošte. Porez na potrošnju propisan je Zakonom o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samoupravu i Odlukom o gradskim porezima Grada Pule, a plaća se na potrošnju alkoholnih pića (vinjak, rakija i žestoka pića), prirodnih vina, specijalnih vina, piva te bezalkoholnih pića u ugostiteljskim objektima na području grada Pule. Obveznik poreza na potrošnju jest pravna i fizička osoba koja pruža ugostiteljske usluge.

Osnovicu poreza na potrošnju čini prodajna cijena pića koje se proda u ugostiteljskim objektima na području grada Pule. Porez na potrošnju plaća se po stopi od 3% od utvrđene osnovice. Više o porezu na potrošnju i web aplikaciji možete doznati pod kategorijom Upravni odjel za financije i opću upravu – obavijesti.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa