Pula: Preostalo 370 tisuća kuna za potpore gospodarstvu

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Na sjednici Povjerenstva za dodjelu potpora iz programa „Potpore Pula 2016" održanoj 27. rujna razmatrano je 13 pristiglih zahtjeva u iznosu od 178.308,60 kuna. Financijska sredstva programa dodjeljuju se kroz osam mjera u ukupnom iznosu od jedan milijun kuna, a nakon isplate po odobrenim zahtjevima preostalo je još nešto više od 370 tisuća kuna slobodnih sredstava za dodjelu potpora namijenjenih poticanju razvoja gospodarstva Pule u 2016. godini.

Odobreni zahtjevi sukladno odluci četveročlanog Povjerenstva raspoređeni su na sljedeći način: Mjera 1 - potpore novoosnovanim tvrtkama - pristiglo je 6 zahtjeva u iznosu od 59.919 kuna te su svi odobreni u traženim iznosima. Mjera 3 - potpore za novo zapošljavanje i samozapošljavanje - pristigao je jedan zahtjev u iznosu od 15.000 kuna koji je i odobren u traženom iznosu.

Mjera 7 - potpore za sufinanciranje pojedinačnog nastupa poduzetnika na međunarodnim sajmovima - pristigao je jedan zahtjev u iznosu od 4.630 kuna koji je i odobren u traženom iznosu. Što se tiče Mjere 8 - potpore za sufinanciranje nabave dugotrajne materijalne imovine - pristiglo je pet zahtjeva u iznosu od 98.759,60 kuna te su svi odobreni u traženim iznosima.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa