Mišljenje državne revizije: U Puli sve u redu, Cerovlju kritike

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Državni ured za reviziju uputio je Saboru izvješća o reviziji u Gradu Puli i Općini Cerovlje za 2015. godinu, pri čemu je Puli dano bezuvjetno mišljenje, a Cerovlju uvjetno. Za Pulu revizori nisu utvrdili nepravilnosti i propuste vezane uz usklađenost poslovanja sa zakonima i propisima.

Što se tiče Cerovlja, na izražavanje uvjetnog mišljenja utjecalo je nekoliko činjenica. Revizori navode da radovi na održavanju nerazvrstanih cesta teški oko 110 tisuća kuna nisu povjereni prema odredbama Zakona o komunalnom gospodarstvu i prema općinskoj odluci, negu su povjereni pravnim i fizičkim osobama izravnim ugovaranjem. Također, proračun nije sadržavao plan razvojnih programa, a dugotrajna imovina bila je iskazana na računu ulaganja u tuđu imovinu, iako je, smatraju revizori, trebala biti na računu građevinski objekti, jer se radi o imovini Općine.

Također, revizijom iz 2008. utvrđena je nepravilnost koja se odnosi na evidenciju registra umrlih osoba, a koja nije uklonjena, pišu revizori. Općina je prihvatila nalaze revizije i najavila uklanjanje nepravilnosti. Upravljanje grobljima planira se povjeriti komunalnom poduzeću, a donijet će se i plan razvojnih programa te program održavanja komunalne infrastrukture s propisanim elementima. Isto tako, izmjenit će se i dopuniti odluka o obavljanju komunalnih djelatnosti. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa