PULSKI PRORAČUN

Iznijeti prijedlozi stanovnika MO Veruda, Sv. Polikarp-Sisplac i Stoja

0

Za stanovnike pulskih mjesnih odbora Veruda, Sv. Polikarp-Sisplac i Stoja 28. rujna organizirana je javna tribina s ciljem prikupljanja prijedloga kako bi se kreirao što kvalitetniji prijedloga Proračuna za 2017. godinu.

„Ovdje smo kako bismo saslušali vaše prijedloge i potrebe, zajedničkim snagama pokušali odgovoriti na njih te ih uvrstili u proračun za iduću godinu“, uvodno je kazao zamjenik gradonačelnika Pule Fabrizio Radin koji je na mjesnim odborima nazočio u pratnji predsjednika Gradskog vijeća Roberta Cveka, pročelnika gradskih upravnih odjela te predstavnika gradskih trgovačkih društava i javnih ustanova.

Pročelnica za financije Vesna Sajić potom je ukratko pojasnila postupak i procedure donošenja proračuna. „S obzirom da su nedavno bili izbori Ministarstvo financija još nije dostavilo smjernice za ekonomsku i fiskalnu politiku te samim time još nemamo osnovne financijske okvire“, kazala je Sajić nadodavši kako se čeka sastavljanje Vlade i novosti oko najavljene porezne reforme koja će zasigurno utjecati na proračun.

Unatoč tome pripreme za proračun su krenule te građani svoje prijedloge mogu dostavljati i putem web stranice www.proracun.pula.hr, zatim pulaodlucuje.org,on line servisa eKonzultacija, uputiti poštom na adresu pisarnice ili pak na mail: proracun@pula.hr, a o samom proračunu sve potrebne informacije mogu dobiti i preko posebne aplikacije e-Proračun http://proracun.datasimplified.com/.

MO Veruda

Nekolicinu najznačajnijih prijedloga za MO Veruda iznijela je predsjednica Romina Petaros. Stanovnike ovog mjesnog odbora najviše je zanimalo u kojoj je fazi projekt uređenja Trga kralja Tomislava, što će biti sa zgradom Vila Idole i kada se očekuje privođenje namjeni površina iznad Ferijalnog saveza.

Među prijedlozima našao onaj za spajanje gornjeg i donjeg dijela Ulice Veruda te spajanje Krležine ulice s novim izlazom na Benussijevu ulicu. Pročelnik za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Giordano Škuflić  odgovarajući na upite kazao je kako se ponude za izvođenje radova na uređenju Trga kralja Tomislava otvaraju 30. rujna.

„Stručno povjerenstvo će potom odabrati onu najpovoljniju. Ukoliko ne budu iznijete žalbe s radovima planiramo započeti vrlo brzo, odnosno u studenom ove godine“, konstatirao je Škuflić. Što se tiče spajanja ulica potrebno je prethodno izraditi prometnu studiju te potom u proračunu planirati sredstva za njezinu realizaciju, nadodao je Škuflić.

Na pitanje stanovnika Ardemia Zimole vezano za odvoz otpada direktor Herculanee je odgovorio da je za naselja koja imaju veliku koncentraciju ljudi u planu postavljanje podzemnih otoka.

Mjesni odbori Sv. Polikarp-Sisplac i Stoja

Nakon MO Veruda tribina je nastavljena u mjesnim odborima Sv. Polikarp-Sisplac i Stoja gdje su građani najveći akcent dali na uređenje komunalne infrastrukture obližnjih ulica koja se prije svega odnosi na sanaciju kolnika, izgradnju nogostupa te javne rasvjete. Na navedeno Škuflić je kazao kako će se prijedlozi razmotriti i sukladno planu i proračunskim mogućnostima i realizirati. Istaknut je i problem parkiranja na Valkanama na što je pročelnik Škuflić kazao da će se izraditi prometno rješenje kao prvi korak u rješavanju tog problema.

Potpredsjednica mjesnog odbora Sv. Polikarp-Sisplac pripremila je upite stanovnika svog mjesnog odbora među kojima je istakla pitanje izgradnje dječjeg vrtića na Stoji, proširenje prilazne ceste parkirališta u Ulici Kamenjak i uređenje stuba kod Mornaričke crkve. Predsjednica je iznijela i prijedlog za vraćanjem Mornaričkom parku status botaničkog vrta postupnim oplemenjivanjem biljem, kojega su prisutni pohvalili te uzeli u razmatranje.

Na traženje predstavnika Malonogometnog kluba Stoja razmotrit će se i zemljište nedaleko baraka koje bi moglo biti dodijeljeno za izgradnju igrališta. Prihvaćen je i prijedlog za dodjelom novog poslovnog prostora mjesnom odboru Sv Polikarp-Sisplac. Osim prijedloga i kritika, pristigla je i pohvala predsjednice MO Stoja upućena Gradu za radove kojima se obnavlja ograda i nogostup na Zeleniki.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa