Otvoreni novi poslovni prostori radionice Tekop Nove

0
Valter Flego i Boris Miletić sa zaposlenicima Tekop Nove
Valter Flego i Boris Miletić sa zaposlenicima Tekop Nove

Prigodnom svečanošću 20. listopada otvorena je novouređena zgrada Zaštitne radionice Tekop Nove – ustanove za zapošljavanje osoba s invaliditetom,  koja će svoju djelatnost nastaviti obavljati u suvremeno izgrađenim i uređenim prostorijama na Trgu 1. istarske brigade 2 u Šijani. Grad Pula je za potrebe Zaštitne radionice osigurao i bez naknade ustupio poslovni prostor potpuno prilagođen osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti veličine 388 četvornih metara te je obzirom na važnost cjelokupnog rada pogona Tekop Novu oslobodio i plaćanja komunalnog doprinosa u iznosu od gotovo 180 tisuća kuna.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić prilikom otvorenja prostorija kazao je da se Grad Pula od samog početka aktivno uključio i sudjelovao u realizaciji ovog značajnog projekta.

"Danas svjedočimo realizaciji jedne vizije, koja je uz zajedničku potporu Županije, Sindikata,  ali i resornog Ministarstva pretočena u djelo“,  istaknuo je Miletić nadodavši kako je Grad Pula, kao jedan od osnivača, za Tekop Novu iznašao jedno dugoročno rješenje osiguravši i uredivši ovaj prostor uredio na način da bude prilagođen osobama s invaliditetom.

Otvorenju prostorija sudjelovao je i istarski župan Valter Flego koji je se prisjetio samih početaka osnutka Tekop Nove.

„Možemo kazati da smo uspješno realizirali ono što smo započeli graditi svi zajedno prije više od 13 godina“, naveo je Flego pritom istaknuvši kako su će novi prostori omogućiti kvalitetno radno okruženje i olakšati posao djelatnicima Tekopa.

Ravnateljica Tekop Nove Mihaela Zubić ovom se prilikom zahvalila svima koji su svojim angažmanom, trudom i radom omogućili da se ova lijepe priča dovede do realizacije.

„Veliko hvala osnivačima Istarskoj Županiji, Gradu Puli i Savezu samostalnih sindikata Hrvatske na iskazanoj neizmjernoj potpori, dosadašnjim v.d. ravnateljima koji su živjeli Tekop Novu te svim djelatnicima Tekop Nove koji svakodnevno svojim marljivim rukama izrađuju proizvode koje mi potom plasiramo na tržište“, kazala je Zubić.

Zahvalama se pridružila i članica Upravnog vijeća Jasna Jaklin Majetić pritom nadodavši kako je riječ o kvalitetnoj ustanovi za koju vjeruje da će i u narednim godinama biti vrlo uspješna na tržištu.

Sredstva za izgradnju i uređenje novih prostorija Zaštitna radionica Tekop Nova u iznosu od tri milijuna kuna dobivena su na Javnom natječaju za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom za sufinanciranje Programa za otvaranje novih radnih mjesta i zadržavanje zaposlenosti u zaštitnim radionicama. Novoizgrađeni objekt potpuno je energetski učinkovit (A razred), a u sklopu radova uređen je okoliš i osiguran je nesmetan pristup objektu te su parkirna mjesta prilagođena osobama s invaliditetom.

Tekop Nova trenutno broji 29 zaposlenih radnika, od čega njih 17 ima status osobe s invaliditetom. Osnovana je 2003. godine od strane Istarske županije, Grada Pule i Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, a s radom je započela 2004. godine. Grad Pula i Istarska županija i ove su godine zajedno dodijelili 850 tisuća kuna, od čega je Grad izdvojio 300 tisuća kuna za redovan rad Zaštitne radionice Tekop Nove. Riječ je o potpori za zapošljavanje radnika s invaliditetom koja se manifestira kroz subvencije za koje Grad i Županija osiguravaju potrebna sredstva u svojim proračunima.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa