Boćari istrijane državni prvaci!

0
Ekipa Istrijane u Poreču
Ekipa Istrijane u Poreču

Tročlana ekipa Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Istarske županije Istrijana u sastavu Adriano Stihović (Lindar), Robert Raste (Pula) i  Emir Jahović (Ližnjan), državni su prvaci u boćanju za osobe s invaliditetom, s upravo odigranog državnog prvenstva u Poreču u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Zlatna ekipa Istrijane došla je do prvog mjesta bez izgubljene utakmice rezultatima 15:1, 6:5, 16:1 i 4:3, dok su u samom finalu veličanstveno pobijedili ekipu Slavonskog Broda sa 17:1.

Na prvenstvu je u ime Kluba nastupila i druga ekipa Istrijane u sastavu Marina Relić (Žuntići/Kanfanar), Sabina Brezac (Valbandon) i Josip Brkljača (Pula), koje je izvrsnom igrom, ali sa malo manje 'sportske sreće', zauzela izvrsno peto mjesto, pobijedivši i prošlogodišnje državne prvake iz Zagreba rezultatom 9:1. Prvenstvo je bilo namijenjeno boćarskoj kategoriji BC5, u kojoj se igra isključivo u  tročlanim ekipama bez obzira na stupanj i vrstu tjelesnog oštećenja.

BKOSIŽ Istrijana inače je najtrofejnijih boćarski Klub osoba s invaliditetom u Hrvatskoj, sa osvojenih 94 pehara/medalja (1,2 i 3 mjesta) na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima od 2006. godine  do 15. listopada 2016. godine.

Od 28. do 30. studenog šest natjecatelja Istrijane sudjelovat će na Kupu Hrvatske pojedinačno, koji će se održati u Požegi, gdje također očekuju minimalno dva plasmana među prva tri mjesta, nakon čega slijedi završno 4. kolo prvenstva Hrvatske koje će se održati u domaćinstvu Kluba u Puli 12. studenog 2016. godine u sportskoj dvorani Osnovne škole 'Veli Vrh', kada će ujedno službeno obilježiti i desetu godišnjicu rada i postojanja Kluba.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa