Jakovčić: Hrvatska postiže ohrabrujuće rezultate u borbi protiv korupcije

0
Ivan Jakovčić
Ivan Jakovčić

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić u govoru na plenarnoj sjednici u Strasbourgu zauzeo se za odlučnu i trajnu borbu protiv korupcije na najvišoj, političkoj razini. Tu borbu moramo voditi od samog vrha piramide, slamajući korupciju u zajedničkim institucijama Europske unije, naglasio je Jakovčić. Ukazao je i na konkretne, ohrabrujuće rezultate u borbi protiv korupcije u Hrvatskoj.

“Protiv korupcije moramo se boriti uvijek, svugdje i trajno. Podržavam napore na iskorjenjivanju korupcije u zajedničkim institucijama i službama Europske unije. No želim ukazati i na pozitivan primjer Hrvatske u kojoj se već godinama vodi snažna borba protiv korupcije. Rad USKOK-a, DORH-a i MUP-a daje konkretne rezultate u iskorjenjivanju korupcije na visokoj, političkoj razini. Važno je da se i takvi konkretni, pozitivni rezultati uvrste u izvještaje EU-a o borbi protiv korupcije na svim razinama", rekao je Jakovčić, zastupnik u europskom parlamentu (ALDE-IDS).

"Pozitivan primjer Hrvatske ima dodatnu težinu jer se radi o zemlji s europskog jugoistoka. Na tom području Europe korupcija je veliki problem u pojedinim zemljama članicama ali je još izraženija u zemljama kandidatkinjama za članstvo. Jedino trajna borba protiv korupcije može dati rezultate, a tu borbu moramo početi na samom vrhu, dakle u institucijama Europske unije”, zaključio je Jakovčić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa