omela ih revizija

Općina Brtonigla htjela nabaviti kombi bez potrebne suglasnosti

0
Načelnik Općine Brtonigla Doriano Labinjan
Načelnik Općine Brtonigla Doriano Labinjan

Na rujanskoj sjednici Općinskog vijeća Brtonigle povela se zanimljiva rasprava prilikom donošenja odluke o najmu kombi vozila. Naime, načelnik Doriano Labinjan obavijestio je vijećnike da se tijekom zadnjeg rebalansa proračuna povećala stavka kako bi se mogao uzeti leasing za kombi vozilo, ali je ujedno objasnio kako je u međuvremenu bila revizija i kako se u suradnji s njima utvrdilo da je za leasing potrebno zatražiti suglasnost Ministarstva financija jer se smatra kao dugoročno zaduživanje. Naveo je da ne bi htio tražiti suglasnost za nešto tako, nego bi to napravio eventualno za neki veći projekt koji bi se kandidirao na europske fondove.

Zato je načelnik predložio da se ugovori najam za ovu godinu, te posebno za sljedeću, dok se cijeli preostali iznos ne može platiti u jednoj godini, kako se to ne bi smatralo dugogodišnje zaduživanje. Načelnik navodi da je kombi već stigao, da bi se odmah mogao preuzeti nakon nabave te da će Renault iz Poreča za ovaj vikend, dok se ne pripremi dokumentacija, općini dati stari kombi u najam dok ne stigne novi.

Vijećnica Elena Barnaba' navela je kako je prije dvije godine od Talijanske Unije zatražila sredstva za nabavu kombi vozila, ali da smatra kako se radi o skupoj i nepotrebnoj investiciji za Zajednicu Talijana, da kombi za 8 osoba nije potreban. Također navodi kako je sada dosta zajednica zatražilo i dodijeljena su im sredstva za to, da su mogli i oni kandidirati takvu investiciju ako se smatralo da je to stvarno potrebno i time uštediti puno novaca.

Načelnik je odgovorio da ako kombi otkupljuje samo jedna institucija, onda ga ostale pravne osobe ne mogu upotrebljavati, da općina u takvom slučaju ne bi mogla biti suvlasnik kombija. Isti smatra da bi predloženim rješenjem svi mogli biti suvlasnici kombija i sve bi ga institucije mogle koristiti. Isti dodaje da u kombi stane 8 osoba plus vozač i da ga može voziti osoba koja ima vozačku dozvolu za B kategoriju.

Ružić: Inicirao sam suradnju, a nisam pozvan

Vijećnik Željko Ružić (SDP) naveo je da mu je želja da kombi mogu koristiti i druge udruge na području Općine Brtonigla, kada ga ne koriste institucije koje su vlasnici kombija. Isti navodi primjere kao što su udruga Boletus i Lovačko društvo. Načelnik je rekao da će putem Razvojne agencije Brtonigla, i druge institucije moći zatražiti i koristiti vozilo.

Vijećnik Željko Ružić još je jednom ponovio da bi želio da se to omogući tako da se plati nafta i da se može koristiti. Vijećnik Željko Ružić dodao je da su djevojke išle pjevati u Italiju i da mu je jako žao što nije bio pozvan da ide u Laives, budući da je on bio inicijator te suradnje. Načelnik Doriano Labinjan se ispričao zbog propusta i naveo da će ubuduće biti pozvan. Predsjedavatelj se također ispričao.

Nakon što je predsjedavatelj utvrdio da nema primjedbi, Općinsko vijeće Općine Brtonigla s osam glasova «za» bez glasova «protiv» i bez suzdržanih donijelo je Odluku o izdavanju suglasnosti za najam kombi vozila.

Inače, cjelovita gore navedena rasprava dio je prijedloga zapisnika sjednice vijeća od 15. rujna, koji je objavljen na stranicama Općine. O njemu bi vijećnici trebali glasovati 25. listopada.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa