Nakon sezone, Istra ruši rekorde i u posezoni

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Baš kao glavna sezona i ovogodišnja je posezona rekordna. Iako je listopad na izmaku, u Istri se odmara oko 15 tisuća turista, javlja Radio Pula. U Puli je u ovome trenutku čak 60 posto više gostiju nego lani. Nitko ne želi precizirati kolika je zarada, ali svi priznaju značajne poraste u postotcima u odnosu na lani.

Dok smo prošlih godina ujesen ugošćavali uglavnom organizirane skupine turista, ponajviše treće dobi, danas Pulu u listopadu posjećuju i mnogobrojni individualni gosti. Gošća iz Austrije na Internetu je pronašla hotel Histriju i čudi se kada ju pitamo nije li joj dosadno bez kupanja i sunčanja. "Ne...koristimo usluge wellnessa, zatvorenog bazena, ali i odlazimo u šetnje gradom, razgledavamo povijesne znamenitosti", kaže.

Direktorica marketinga Arenaturista Manuela Kraljević smatra da nam se napokon događaju prave turističke sezone.Turista iz udaljenijih zemalja čak je 20 posto više nego lani. Korejci, Kinezi, Japanci, Amerikanci...samo su neki od njih. Ove sezone ne žale se ni ugostitelji, donosi Radio Pula.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa