Djeca iz talijanskog Dignana tražila blago u Vodnjanu

0
Gosti iz Italije u Vodnjanu
Gosti iz Italije u Vodnjanu

Četrdesetak je učenika 3., 4. i 5. razreda osnovne škole talijanskog gradića Dignano iz regije Friuli Venezia Giulia 24. listopada zajedno sa svojim učiteljicama i zamjenicom načelnika Donatellom Bertolissio, posjetilo Vodnjan.

U sklopu posjete Vodnjanu za učenike je bio organiziran program obilaska grada kroz stručno vodstvo, sudjelovanje u radionicama i organizirana potraga za blagom. Prva točka bio je vodnjanski Park kažuna gdje su djeca imala prilike vidjeti sve faze nastanka kažuna i naučiti nešto o ovim tradicionalnim istarskim „kućicama“ od strane Sandra Manzina, ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Vodnjan, te vidjeti kako u praksi izgleda rad sa istarskim kamenom na obnovi kažuna, što im je u vidu pokazne radionice demonstrirao gospodin Odino Fioranti iz Vodnjana.

Nakon obilaska Parka kažuna, djeca su se uz pratitelje uputila u potragu za blagom, organiziranu u suradnji s udrugom Ekomuzej Istrian de Dignan, koja je za cilj imala obilazak različitih punktova – atrakcija unutar starogradske jezgre Vodnjana, na kojima su djeca dobila po jedno slovo, te su im sve točke na kraju dale odgovor na pitanje gdje se skriva blago.

Blago su bili zadnji tovari na području Grada Vodnjana za koje se u sklopu svog projekta „Didaktička farma“ skrbi udruga Ekomuzej Istrian de Dignan, a koje su učenici imali prilike posjetiti. Osim farme, učenici su posjetili i Osnovnu školu Vodnjan te se upoznali sa svojim vršnjacima. Ovim putem Grad Vodnjan zahvaljuje se svim udrugama, ustanovama te svojim sugrađanima koji su se uključili u kreiranje ovog posebnog dana za male prijatelje iz Italije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa