IDS organizira međunarodnu konferenciju liberala

0
Sve spremno za konferenciju
Sve spremno za konferenciju

„Budućnost u EU i proširenje na jugoistočnu Europu“ tema je ovogodišnje Međunarodne konferencije liberala  (ILC – International liberal conference), koja će se održati 29. listopada u Rovinju. Konferenciju organizira Istarski demokratski sabor, u suradnji sa ALDE Strankom, Zakladom Friedrich Naumann, nizozemskim liberalima (VVD) i Mrežom liberalnih stranaka jugoistočne Europe (LIBSEEN).

Na konferenciji koja predstavlja IDS-ov najvažniji međunarodni događaj godine, sudjelovat će lideri liberalnih i regionalnih političkih stranaka Jugoistočne Europe, predstavnici raznih međunarodnih političkih organizacija iz Mađarske, Slovenije i Srbije te brojni predstavnici IDS-a na čelu s predsjednikom Borisom Miletićem, potpredsjednikom Valterom Flegom te predsjednikom Skupštine Istarske županije Valterom Drandićem.

Sedmo izdanje ILC-a fokusirat će se na budućnost Europske unije i na perspektivu europske budućnosti regije. Cilj konferencije je omogućiti forum za raspravu o bitnim političkim pitanjima u kontekstu Europe te razmjena mišljenja o procesu produbljenja i proširenja Europske unije u današnjim izazovnim uvjetima.

Konferencija se sastoji od dva djela. U prvom djelu konferencije, na temu „Istra u EU – Uspjesi, iskustva i lekcije nakon ulaska Hrvatske u EU“ razgovarat će o iskustvima Istre nakon ulaska Hrvatske u EU na području međuregionalne suradnje, ruralnog razvoja, EU fondova i kulture.

U drugom djelu govorit će se o jačanju europskih vrijednosti u zemljama jugoistočne Europe kao preduvjetu europske budućnosti regije. Konferencija želi također omogućiti forum za raspravu o iskustvima, kapacitetima i mogućnostima  suradnje među liberalima u Europi, naročito u Jugoistočnoj Europi. Na kraju konferencije, IDS će obavijestiti javnost o zaključcima VII. izdanja Međunarodne liberalne konferencije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa