Rovinjska bolnica domaćin skupa o dječjoj ortopediji

0
Bolnica za ortopediju i rehabilitaciju „Prim. dr. Martin Horvat“
Bolnica za ortopediju i rehabilitaciju „Prim. dr. Martin Horvat“

Odlične vijesti ponovno stižu iz Rovinja. Županijska Bolnica za ortopediju i rehabilitaciju „Prim. dr. Martin Horvat“ namjerava se profilirati kao vrhunska zdravstvena ustanova i u segmentu dječje ortopedije i rehabilitacije.

S tim ciljem, već ovu subotu u Bolnici Rovinj održava se jesenski sastanak Hrvatskog društva za dječju ortopediju Hrvatskog liječničkog zbora (HLZ) koji će  okupiti sedamdesetak vodećih eksperata iz područja dječje ortopedije i rehabilitacije iz Hrvatske i Slovenije.

„Čast nam je i zadovoljstvo što je naša ustanova domaćin jesenskog skupa Hrvatskog društva za dječju ortopediju HLZ-a, što će nam pomoći u profiliranju Bolnice u tom segmentu. Uz razmjenu znanstvenih saznanja i iskustava, stručni skupovi su i izvrsna prilika da proširimo kontakte i suradnju Bolnice sa nacionalnim i međunarodnim stručnim društvima.

Naime, brojne kolege iz Hrvatske i Slovenije doći će kod nas te ćemo ovu prigodu iskoristiti i kako bi ih upoznali s našim mogućnostima“, kazao je ravnatelj dr. sc. Marinko Rade, koji će u uvodnom dijelu skupa sudionicima predstaviti viziju i mogućnosti Bolnice Rovinj na čijem je čelu od 2014. godine.

Bolnica Rovinj ima veliki potencijal za razvoj i širenje djelatnosti, a jedan od naših strateških ciljeva je i razvoj u segmentu dječje ortopedije i dječje rehabilitacije, zbog čega smo  i poslali jednog kolegu specijalistu ortopedije na dvogodišnju subspecijalizaciju iz dječje ortopedije, radi se o dr. Oleg Nikolić. Stručni skup održava se u 29. listopada s početkom u 10 sati, a nakon stručnog dijela tijekom kojeg će domaći i inozemni eminentni stručnjaci kroz desetak predavanja prezentirati suvremene metode i trendove u liječenju djece i adolescenata, članovi  Hrvatskog društva za dječju ortopediju HLZ-a održati će svoju redovnu Izbornu skupštinu.

Među predavačima su predsjednik Hrvatskog društva dječje ortopedije i izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Zagrebu primarijus Tomislav Đapić, podpredsjednik HDDO-a prof. dr. sc. Darko Antičević, prof. dr. sc. Janez Brecelj sa Sveučilišnog kliničkog centra Ljubljana te dr. Vjekoslav Wertheimer i dr. Krunoslav Leko iz KBC-a Osijek, primarijus dr. sc. Šandor Roth iz KBC Rijeka, dr. Alan Mahnik i dr. sc. Igor Šmigovec sa Klinike za ortopediju KBC Zagreb, dr. Đurđica Kesak-Ursić, dr. Darko Kraguljac s KBC Rijeka, prof. dr. sc. Anko Antabak iz KBC Zagreb - Rebro, dr. Sandi Stošić iz Centra sportske medicine „Scipion“ Rijeka te dr.sc. Marinko Rade i dr. Oleg Nikolić iz Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Prim. dr. Martin Horvat“ .

Dvorana za trening i rekreaciju

Predavanja će se održati u obnovljenim dvoranama Bolnice Rovinj u kojima će posjetitelji moći vidjeti i novu teretanu, koju je Bolnica Rovinj opremila pomoću donacije Adris grupe. Nova rekreacijska dvorana je osmišljena kao prostor u kojem će se pacijenti i zaposlenici Bolnice družiti uz tjelovježbu po čemu Bolnica Rovinj postaje jedinstvena zdravstvena ustanova u Hrvatskoj.

„Dvorana za trening i rekreaciju biti će namijenjena pacijentima i osoblju Bolnice Rovinj, a ideja je proistekla iz želje da unaprijedimo brigu o našim zaposlenicima i pacijentima tako da ih potaknemo na prevenciju nezaraznih bolesti, kao što su na primjer kardiovaskularne bolesti i nespecifične križobolje. Ujedno, dokazano je da odrađivanje kratkog treninga tijekom radnog vremena osim što poboljšava zdravstveni status zaposlenika, povećava efikasnost i razinu koncentracije, a vjerujemo da će mogućnost rekreacije doprinijeti i većem zadovoljstvu  naših zaposlenika “, zaključuje ravnatelj dr.sc.Rade.

Bolnica za ortopediju i rehabilitaciju „Prim. dr. Martin Horvat“

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa