Clint Eastwood voli Istru, a sin Kyle mu nosi vina iz Hrvatske

0
Kyle i Clint Eastwood
Kyle i Clint Eastwood

Kyle Eastwood (48), sin legendarnoga glumca Clinta (86), nastupao je u Rovinju na Međunarodnom festivalu filmske glazbe i zvuka. Oduševio se istarskim tartufima, ribljim specijalitetima i vinom, piše 24sata.

Jazz glazbenik je probao i rakiju s tartufom, a otkriće mu je bio sladoled s tartufima. U rovinjskom restoranu glazbenik nije odolio vinima istarskih vinara.

- Oduševio se autohtonim sortama, kao i domaćom biskom. Kući je ponio nekoliko butelja te je rekao da će njima razveseliti oca - rekli su iz produkcije.

Motociklom je obilazio Istru

Naime, Clint je u Hrvatskoj također boravio davne 1969. godine. U malom istarskom selu Vižinada snimao je film 'Kelly’s Heroes' (Zlato za odvažne). Osim njega, u filmu su glumili i Donald Sutherland, Don Rickles te Telly Savalas. Ekipa se rado fotografirala s mještanima, a Clinta, strastvenog zaljubljenika u motocikle, na setu je morala čekati upravo jedna 'jurilica'.

Silvano Velić (foto: 24sata)

Uspomena: Silvano Velić - Šiljo je kao dječak uspio ugrabiti fotografiju s legendarnim glumcem. Fotografija je nastala dok je Clint bio u Istri

U pauzama snimanja zvijezda fima 'Prljavi Harry' motociklom je obilazio Istru. Šuška se da i danas u tajnosti dolazi na makarsku rivijeru, gdje se druži sa svojim prijateljem hrvatskog podrijetla. Njegovu sinu Kyleu ovo je već treći posjet našoj zemlji.

- Nenametljiv je i dobrodušan, a ostao je fasciniran i istarskom grupom Veja. Nije mu bilo jasno kako se tako dobro svira na janjećoj koži - rekla je producentica festivala Jana Škrgulja.

Clint ga je vodio na koncerte

Kyle je već sa šest godina počeo sam učiti svirati klavir, a zatim se prebacio na gitaru i kontrabas. Iako je prvotno odlučio studirati filmsku režiju, nakon dvije godine je odustao i posvetio se samo glazbi.

- Kad sam rekao tati da se želim baviti glazbom, bio je presretan. Roditelji su me kao dijete stalno vodili na koncerte, a jazz u obitelji svi obožavamo - rekao je Kyle. Dodaje da tata Clint svira klavir, a da mu je baka bila profesorica glazbe na sveučilištu u Illinoisu.

Skroman: Kyle Eastwood u Rovinju je bio na Međunarodnom festivalu filmske glazbe i zvuka. Jazz glazbenik uvijek je imao potporu oca

- Jedna od prednosti biti sinom poznatog glumca je da sam se često probijao iza pozornice te se družio s velikim jazz umjetnicima - rekao je Eastwood.

S ocem je surađivao na nekoliko filmova te je napisao skladbe za hitove 'Mistična rijeka', 'Djevojka od milijun dolara', 'Gran Torino'...

Kyle se 2014. oženio dugogodišnjom djevojkom Cynthijom Ramirez. Svečana ceremonija bila je u hotelu njegova oca 'The Mission Ranch' u Kaliforniji. Par ima kćerkicu Graylen.

- Obitelj mi je uvijek bila na prvome mjestu - zaključio je glazbenik.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa