BOĆANJE ZA INVALIDE

Istrijani zlato, drva srebra i bronca na Kupu Hrvatske

0
Ekipa Istrijane u Požegi
Ekipa Istrijane u Požegi

Boćari i boćarice Istrijane, Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Istarske županije Melisa Osmanović, Davor Komar, Dubravka  Jeromela, Zoran Peruško, Branka Kostić i Samanta Lukšić, vratili su se s odigranog Kupa Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom, koji je održan od 28. do 30. listopada u Požegi.

Član kluba Davor Komar iz Pule, osvojivši na Kupu 1. mjesto – zlato bez ijednog poraza, postao je po dvanaesti puta prvak Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom.

Drugo mjesto – srebro, u istoj BC4 kategoriji osvojila je izvrsna Puležanka Melisa Osmanović, dok je 3. mjesto - broncu u istoj kategoriji osvojila članica kluba Dubravka Jeromela, također iz Pule. Ovo je prvi puta da je jedan klub na jednom hrvatskom boćarskom prvenstvu osvojio sva tri mjesta.

Drugo mjesto – srebro u boćarskoj kategoriji BC1 osvojio je član kluba Zoran Peruško iz Peruški, kojemu je zlato u finalu 'pobjeglo' za jedan bod.

BKOSIŽ „Istrijana“ je inače najtrofejnijih boćarski Klub osoba s invaliditetom u Hrvatskoj, sa osvojenih 99 pehara i medalja za prva, druga i treća mjesta na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima od 2006. godine do 30. listopada 2016. godine.

„Sada nakon odigranog Kupa slijedi završno 4. kolo prvenstva Hrvatske koje će se održati u domaćinstvu našeg kluba u Puli 12. studenog 2016. godine u sportskoj dvorani Osnovne škole Veli Vrh, kada ćemo ujedno službeno obilježiti i desetu godišnjicu rada i postojanja našeg kluba“, rekao je Davor Komar.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa