Rovinjski restoran Tipico dobio zagrebačkog mlađeg brata

0
Darijo u svom restoranu u Zagrebu (foto: Večernji list)
Darijo u svom restoranu u Zagrebu (foto: Večernji list)

Tri tramvajske stanice od Jelačić-placa put Črnomerca smjestila se osebujna kulinarska destinacija. Netipično mjesto netipičnog vlasnika Darija, Sarajlije koji je dio života proveo u Kölnu, a zatim u Irskoj, da bi nakon taverne Tipico u Rovinju odlučio prije dvije godine doći u Zagreb i stvoriti restoran u kojemu se isprepliće staro i novo, piše Večernji list.

Naučio je puno od roditelja, kako ističe, odličnih kuhara, što se odrazilo na njegov pristup vođenju restorana. Uz pomoć prijateljske ruke prostor je osmislio i uredio sam; nepretenciozan je, ali ludo aranžiran i zavodljiv te podsjeća na one koje susrećemo po europskim metropolama.

I gableci su sve samo ne uobičajeni: s jedne strane rađeni temeljem starih, tradicionalnih receptura, a s druge produkt utjecaja moderne kuhinje. Dnevna se ponuda slaže prema svježim, sezonskim namirnicama, a kako imaju i vegetarijanska te veganska jela, nitko ne ostaje zakinut.

Većinu osnovnih namirnica Darijo donosi sa svoje farme u Popovači, što mu pruža golemu prednost pred konkurencijom, a pravi i svoje mješavine začina sa sjemenkama lana, suncokreta, sezama te ih koristi u raznim juhama i varivima. Lungić punjen šljivama govori sto jezika i moj je favorit, prava poslastica kuće, donosi Večernji list.

Restoran Tipico u Rovinju

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa