Obitelj Milotić iz Pazina ima najljepši dnevni boravak u Hrvatskoj

0
Mirjana i Vjekoslav Milotić (foto: Jutarnji list)
Mirjana i Vjekoslav Milotić (foto: Jutarnji list)

Zahvalna površina, prirodni materijali, tradicionalni elementi spojeni sa suvremenim... sve su to odlike boravka koji je dobio najviše glasova na portalu www.domidizajn.hr

U malom istarskom mjestu Rakovci, udaljenom oko 15 kilometara od Poreča, obitelj Milotić iz Pazina je prije nekoliko godina odlučila sagraditi kuću za najam. Na to ih je potaknuo veliki broj faktora. Među ostalim, željeli su uložiti u trajnu vrijednost koja donosi stabilan povrat investicije, a već su imali vrlo pozitivna iskustva sa sličnim objektima u Istri. S druge strane, bilo im je važno stvoriti lijepi objekt koji maksimalno valorizira zemljiše, ali i objekt u kome bi i sami mogli uživati, piše Jutarnji list.

I tako je nakon godinu dana gradnje na parceli od oko 3000 kvadrata niknula Villa Edison u čijem je središtu najljepši dnevni boravak Hrvatske prema glasovima upravo naših čitatelja Jutarnjeg lista.

Pri uređenju je naglasak bio na prirodnim materijalima pa je kuća s vanjske strane većim dijelom obložena prirodnim lokalnim kamenom, a uz kamen u oči upada i drveni deking pored bazena smještenog u prostranom stražnjem dvorištu. I u interijeru prevladava drvo kojim su obloženi gotovo svi podovi dok su stropovi oplemenjeni drvenim gredama.

- Posebno smo pazili da kuća bude originalna i u trendu, no da to ipak bude u skladu s tradicionalnim. Važno je bilo da elementi dizajna kuću učine privlačnom i ugodnom za širok spektar ljudi, a da se ipak ne izgubi u moru sličnih kuća. Turistima koji dolaze u vile u unutrašnjosti Istre je kuća sama po sebi destinacija a ne konkretno selo u koje dolaze.

Zato je uređenje jako važno - napomenuo je Ivan Milotić, sin vlasnika Mirjane i Vjekoslava Milotića, prema čijoj ideji je izvedeno kompletno uređenje interijera. S obzirom na to da je Ivan suvlasnik tvrtke specijalizirane za najam kuća za odmor, tijekom godina je razgledao brojne primjerke te je točno znao što želi, a inspiraciju je potražio i u raznim časopisima te katalozima s namještajem.

Dnevni boravak dio je velikog otvorenog prostora u prizemlju u kojem su još smješteni i kuhinja, blagovaonica, otvoreni kamin i kutak za čitanje, a staklenim vratima sve je povezano sa stražnjim dvorištem i bazenom.

- Prostor ima veliku protočnost i prilagođen je za ugodan boravak 10 osoba bez suvišnih komada namještaja. Dnevnim boravkom osim drvenih materijala dominiraju sivi zidovi kao i kamin obložen bijelim ciglicama na koji smo posebno ponosni, ali i velika kožna garnitura lagano pohabanog izgleda - objasnio je Ivan.

Kuhinja i blagovaonica su pak spoj modernog s klasičnim, a vlasnici su ovdje računa prvenstveno vodili o kvaliteti kao i kompletnom opremanju za ugodan boravak. Jedan od omiljenih dijelova vile svakako je kutak za relaksaciju i čitanje u kojem je fotelja raskošnih dimenzija na koju se mogu smjestiti i dvije osobe, piše Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa