Buzetska policija u kamionu našla 31 Afganistanca

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Buzetska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 35-godišnjak, dvojica 23-godišnjaka i 21-godišnjak počinili kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Pogranični policajci su 7. prosinca oko 3.20 sati, u mjestu Trstenik na području općine Lanišće, zaustavili i kontrolirali automobil Ford Mondeo, zagrebačke registarske oznake, u kojem su se nalazili 35-godišnjak i 23-godišnjak te teretno vozilo Mercedes Sprinter, zagrebačke registarske oznake. U Mercedesu su se nalazili 21-godišnjak i 23-godišnjak, dok su u teretnom prostoru policijski službenici pronašli 31 državljanina Afganistana u dobi od 18 do 35 godina.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice i Zakona o strancima, Afganistancima su izdana rješenja o povratku, dok su četvorica Hrvata radi sumnje u počinjenje kaznenog djela, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 8. prosinca u noćnim satima, privedena u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa