U petak Božićni sajam pazinske knjige

0
Foto: Glas Istre
Foto: Glas Istre

I ove će godine Grad Pazin u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem u Pazinu i drugim pazinskim izdavačima po sedmi put organizirati izložbeno-prodajni „Božićni sajam pazinske knjige“ - sajam knjiga pazinskih nakladnika i autora.

Cilj manifestacije je na jednome mjestu predstaviti građanima Pazina, a naravno i ostalim zainteresiranima, knjige koje su posljednjih godina objavili različiti pazinski nakladnici i koje su u Pazinu i izvan Pazina objavili pazinski autori. S druge strane, Sajam pruža priliku nakladnicima da prodaju, te zainteresiranim kupcima da po promotivnim cijenama kupe razna aktualna izdanja, kao i one „zaboravljene“ pazinske knjige uskladištene daleko od očiju javnosti i uglavnom nedostupne u knjižarama.

I ove će se godine sajam idealno uklopiti u božićno raspoloženje Veselog prosinca, manifestacije koja uz organizaciju Božićnog sajma okuplja i promovira ostale božićno-novogodišnje programe koji se u Pazinu odvijaju tokom mjeseca prosinca. I ovogodišnjim Sajmom, želimo građanima što potpunije predstaviti najnoviju produkciju knjiga pazinskih autora i izdavača, kao i knjiga koje su tematikom vezane za naš grad.

Osim što će posjetitelji iz prve ruke moći dobiti željene informacije o izdanjima, knjigama, izdavačima, izložena izdanja bit će i na prodaju, a za sve zainteresirane bit će predstavljena najnovija izdanja pazinskih izdavača, i to u jutarnjem terminu od 11.00 do 13.00 sati te u popodnevnom od 15.00 do 17.00 sati. Jutarnji je termin ove godine rezerviran za najmlađe posjetitelje – Matica hrvatska predstavit će dvije slikovnice Bujskog ogranka namijenjene djeci vrtićkog uzrasta te nižim razredima osnovne škole. Nakon slikovnice, isti izdavač predstavit će CD-e Borisa Domagoja Biletića i Daniela Načinovića te pjesničku zbirku Josipa Klarića. U jutarnjem će terminu biti predstavljena i poetsko likovna mapa Ispod sunčeva uzglavlja autorice Smiljane Bertoša sa crtežima Renata Percana. Popodnevni termin rezerviran je za predstavljanje svježe izdane Monografije 154. brigade HV, dok će se izlagački dio sajma zaključiti knjigom Ignacije Gaetan Buzetski autora dr.sc. Elvisa Orbanića o kojoj će govoriti Jakov Jelinčić.

Sajam će se održati u petak, 16. prosinca, u vremenu od 10.00 do 17.00 sati u holu Spomen doma.

Sajam nudi mogućnost i građanima Pazina koji u svojim zbirkama posjeduju zanimljive knjige koje žele ponuditi na prodaju, da to učine na štandu predviđenom za antikvarnu prodaju knjiga.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa