U nedjelju prva smotra maslinovog ulja Kanfanarštine

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U Domu mladih u Kanfanaru 18. prosinca održat će se prva smotra maslinovog ulja Kanfanarštine, s ciljem predstavljanja i ocjenjivanja mladih maslinovih ulja proizvođača s područja Općine Kanfanar te poticanja razvoja maslinarstva na ovom području. Na smotri će se naći ukupno 35 uzoraka maslinovog ulja čija će kvaliteta biti ocijenjena kemijskom analizom i ocjenama komisije, a najbolje će ulje biti i nagrađeno.

Osim u degustacijama ulja, posjetitelji će moći uživati i u gastro ponudi fuži i lokalnog vina, a smotra ima i edukativni karakter pa će se tako odmah nakon otvaranja održati i dva stručna predavanja na teme maslinarstva i proizvodnje maslinovog ulja. Predavanja će održati agronom Edi Družetić iz Agroprodukta i Đani Benčić, profesor sa zagrebačkog Agronomskog fakulteta.

Organizacijom ove smotre Općina Kanfanar želi potaknuti proizvođače maslinovog ulja sa svog  područja na daljnje bavljenje maslinarstvom i ustrajnost u očuvanju kvalitete maslinovih ulja kojeg se iz godine u godinu na području općine proizvodi sve više, a velik broj prijavljenih izlagača i dostavljenih uzoraka za analizu dokazuje interes za smotrom koja će biti svojevrstan promotor maslinovog ulja Općine Kanfanar. Nagrada za najbolje ulje bit će dodijeljena u 20.30 sati, kada se smotra i zatvara.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa