Valter Glavičić kandidat IDS-a za gradonačelnika Labina

0
Valter Glavičić
Valter Glavičić

Valter Glavičić kandidat je IDS-a na predstojećim lokalnim izborima za gradonačelnika Grada Labina, jednoglasno je odlučeno na nedavno održanoj sjednici Predsjedništva IDS-a Labina te potvrđeno, također jednoglasno, na Skupštini podružnice IDS-a Labina.

- Izuzetno mi je drago što u našim redovima imamo kvalitetnu osobu koja ne samo da može osigurati završetak započetih projekata, već novim idejama i snagom dodatno ubrzati razvoj našeg Labina, kazala je predsjednica Gradske podružnice IDS-a Labina Dolores Sorić o kandidaturi Valtera Glavičića za gradonačelnika.

Sorić je istaknula kako se Grad Labin posljednjih godina vrlo brzo razvija te su realizirani značajni projekti poput izgradnje sportske infrastrukture, energetske obnove zgrada gdje se Labin svrstava u sam vrh gradova u Hrvatskoj, kvalitetnog gospodarenja otpadom i pripremom projekta odvodnje.

- Labinu je potrebna uprava koja će služiti kao servis svim građanima, uprava koja će znati valorizirati brojne potencijale Grada Labina i naše kulturne specifičnosti te raditi na dobrobit svih građana, a ujedno imati realne planove i provedive ciljeve za naredne godine, istaknula je Sorić dodavši da je „kandidat IDS-a Valter Glavičić upravo taj spoj sposobnosti i entuzijazma.“

Valter Glavičić zahvalio se svima na podršci kazavši da mu kandidatura predstavlja veliku čast, ali i odgovornost, koje će vjeruje znati opravdati nesebičnom predanošću i neupitnim angažmanom.

- Svjestan sam ogromnog gospodarskog potencijala koji naš predivan grad ima, a koji u budućnosti želim još više iskoristiti, kazao je kandidat IDS-a za gradonačelnika Labina. - Moji će prioriteti prvenstveno biti usmjereni na daljnji razvoj gospodarstva i  turizma, a posebno ću pažnju posvetiti suradnji s našim poduzetnicima i obrtnicima, daljnjem razvoju sportske infrastrukture, očuvanju naše bogate kulturne baštine i labinskog identiteta te promicanju multikulturalnosti i manjinskih prava.

Na kraju, Glavičić je naglasio da će u razdoblju pred nama detaljno predstaviti svoj program svim građanima i građankama Labina, od kojih očekuje i brojne prijedloge. Valter Glavičić inženjer je elektrotehnike, trenutno zaposlen na poziciji rukovoditelja Pogona Labin Elektroistre Pula.

U politici je „mlado lice“ obzirom da je u politiku ušao 2010. godine. Dvije godine kasnije, nositelj je liste za MO Labin Gornji, gdje je odnio uvjerljivu pobjedu. Na lokalnim izborima 2013. ulazi u Gradsko vijeće Labina i postaje predsjednik Kluba vijećnika IDS-HNS-HSU, a na njegovu su inicijativu u Vijeću pokrenute brojne mjere koje su doprinijele razvoju Labina.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa