Grad Umag dodijelio božićnice potrebitim građanima

0
Gradonačelnik Vili Bassanese na susretu s najpotrebitijim građanima i građankama Umaga
Gradonačelnik Vili Bassanese na susretu s najpotrebitijim građanima i građankama Umaga

Povodom nadolazećih blagdana, Grad Umag je i ove godine najpotrebitijim Umažankama i Umažanima dodijelio božićnice u obliku jednokratne novčane pomoći u iznosu od tisuću kuna po osobi. U cilju poboljšanja standarda potrebitih kategorija građana na području Grada Umaga, ova naknada već tradicionalno, barem nakratko, pomaže tijekom nadolazećih blagdana. Gotovo stotinu obitelji, odnosno kućanstava, moći će tako bar nakratko odahnuti i priuštiti si trenutke blagdanske radosti.

U Gradskoj vijećnici, u četvrtak 22. prosinca, svoje su sugrađane dočekali gradonačelnik Vili Bassanese, zamjenici gradonačelnika Niko Čančarević i Mauro Jurman te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Umaga Slaviša Šmalc. Nakon uvodnih pozdrava gradonačelnik je napomenuo kako se radi o zaista simboličnoj gesti kojom je želja dokazati kako u konačnici nitko nije sam.

„To je naš doprinos najugroženijima kako bi za Božić dobili znak pažnje od svoga grada. Godina ima dvanaest mjeseci, no prosinac je nešto drugačiji. Želja mi je da u miru i zdravlju proslavite ove božićne i novogodišnje dane te da vam 2017. godina bude lakša i ljepša. Svatko zaslužuje osjetiti toplinu doma, zajedništvo i blagostanje, a Grad Umag je tu za sve vas, da daje svoj doprinos i da pruža pomoć i potporu kada je najteže. Želim vam blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu ispunjenu ljubavlju, zdravljem i srećom!“ naglasio je gradonačelnik u svom obraćanju.

Vrijeme je kad svaka osoba zaslužuje osjetiti zajedništvo i iskrenu ljubav. Zato Grad Umag, u namjeri da ovo blagdansko raspoloženje i u socijalno ugroženih obitelji prođe u što ugodnijem i radosnijem okruženju, u okviru svojih mogućnosti svake godine pruža pomoć i daje svoj doprinos.

Ovim  povodom Grad Umag želi blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu svim svojim građanima!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa