Auti u plamenu: Val paleža iz Dalmacije stigao u Istru?

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Val požara automobila koji je nedavno zahvatio Dalmaciju stigao je i do Istre. Oko 3.30 sati 4. siječnja porečka je policija zaprimila dojavu o požaru automobila na Stanciji Vodopija kraj Poreča. U požaru je automobil Škoda, pulske registarske oznake, u potpunosti izgorio, čime je oštećen 62-godišnjak za zasad neutvrđeni novčani iznos. Škodu je koristila jedna porečka policajka. Požar je zahvatio i VW Golf u vlasništvu 58-godišnjaka, koji je bio parkiran u blizini, a na kojem su nastala oštećenja.

Porečki vatrogasci ugasili su vatru u 4.05 sati. Uzrok požara je zasad nepoznat te će policajci u suradnji s inspektorom zaštite od požara PU istarske i vještacima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ''Ivan Vučetić'' obaviti očevid.

U Splitu je u posljednjih nekoliko mjeseci izgorjelo desetak automobila, a neki su planuli i u Zadru i Solinu. U potonjem su gradu izgorjeli Porsche i Mercedes a policija je utvrdila da su požari podmetnuti. Na Poreštini je nedavno u požaru stradao automobil jednog porečkog policajca, a kolege su mu skupile donacije. Kao uzrok je utvrđen kratki spoj na instalacijama.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa